Rindoms fødselsdagsgave til sig selv – en bronzemedalje

Det var svære odds for Anne-Marie Rindom, idet hun lå på femtepladsen inden Medal Race med et godt stykke op til bronze medalje-placeringen. Hun kunne ikke nå sølv eller guld.

Anne-Marie sejlede et næsten perfekt Medal Race, hvor hun blev nr. 2 og distancerede den engelske sejler Betsy Allison og avancerede to pladser til 3.-pladsen, og vandt sin anden World Cup medalje i år samt tredje podieplads i store internationale stævner.

Hun vandt tidligere på året guld i World Cup’en i Miami, og senere bronze ved Prs. Sofia Cup i Palma, og cementerede dermed sit niveau som en af verdens bedste i den olympiske Laser Radial, i det samme farvand ud for Weymouth, hvor hun som 21-årig sejlede sit første OL.

Dermed blev tredjepladsen og bronzemedaljen fødselsdagsgaven til sig selv, idet hun søndag samtidig fylder 24 år - TILLYKKE med begge dele !

Næste store opgave for Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni Toftedal, der blev nummer 11 i Weymouth, bliver europamesterskaberne, der sejles i Kaløvig, nord for Aarhus, i dagene 17.-24. juli.

49erFX'ere lige uden for podiet

I 49erFX-klassen var tre danske både med i søndagens Medal Race, og de fik alle sammen en god start, og halvt oppe på første kryds så det rigtig godt ud. Ida Marie Baad & Marie Thusgaard lå lige foran den spanske båd, og kunne de holde sig der, så var bronze-medaljen hjemme.

Desværre kom spaniolerne først til første krydsmærke, og det lykkedes dem at holde sig foran Ida og Marie i resten af sejladsen, og sejlede sig endda op som nr. tre, mens danskerne skuttede nede på 8.-pladsen. Ida & Marie’s slutresultat blev dermed, at de fastholdt den samlede fjerdeplads.

Maiken & Anne-Julie Schütt blev nr. fire i Medal Race og sluttede som nr fem samlet, mens Jena Mai Hansen & Katja Salskov blev nr. 2 i Medal Race og rykkede dermed op fra 7.- til 6-pladsen.

Ærgerligt at det ikke blev til endnu en bronze medalje til de danske sejlere, men flot var det, at de tre danske 49erFX’ere endnu engang kom i top 10 og var med til at dominere stævnet.

VM i Danmark om tre uger

I Nacra 17 sluttede Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck på en samlet niendeplads.

Den anden danske landsholds-Nacra med Allan Nørregaard og Anette Viborg måtte tidligere på ugen udgå på grund af en skade.

Begge danske besætninger er med, når Kaløvig i dagene 5.-12. juli er vært for VM i Nacra-klassen.

Se de samlede World Cup resultater HER