Affaldsopsamling er stoppet i Rio

Om fire måneder skal der sejles For-olympiske testsejladser på Guanabara Bay i Rio i august 2015, og der er mindre end 500 dage til at hele verden samles til OL i Rio, hvor de olympiske sejlere skal kæmpe om medaljerne på bugten i Rio.

Myndighederne burde være meget langt i forberedelserne, herunder at få oprenset OL-farvandet for både flydende affald samt få renset kloakspildevandet fra millionbyen, som dagligt flyder ud i bugte i enorme mængder.

Men sådan er det ikke – senest har ”Insidethegames” søndag rapporteret om, myndighederne i Rio nu har stoppet aktiviteterne med de såkaldte Ecoboats, som dagligt skulle opsamle flydende i det olympiske farvand.

Myndighederne har stoppet arbejdet, at det vil ikke blive igangsat førend projektet er blevet ”optimeret og udvidet”.

Forurening af bugterne og havet er et kæmpemæssigt problem i den store millionby, som havde lovet, at det hele skulle være løst til OL, og man lovede IOC og verden, at forureningen ville være reduceret med 80 %; Det var faktisk en af de højt profilerede projekter, da Rio båd på OL og vandt det.

Men der er stort set ikke gjort noget ved det siden 2009, hvor Rio blev valgt til OL-byen 2016 ved IOC’s store konference i Bella Centret i København.

Læs mere om den lurende skandale i det olympiske farvand i Bådmagasinet, som udkommer i denne uge.

Storbyer over hele verden har brugt årtier og rigtig mange milliarder for at rense byernes spildevand, og med mindre end 500 dage til OL, så er troen på at Rio vil kunne tilbyde OL-atleterne rimelige forhold i bugterne og havet stort set forsvundet.

”Insidethegames” fortæller, at man har set et brev som både International Sailing Federation og International Swimming Federation skulle have modtaget om et amerikansk projekt, som skulle kunne anvendes til at opsamle flydende affald, alger og forurening, the ”Parachute Skimmer”. Efter oplysningerne blev det blandt anvendt i forbindelse med den kæmpemæssige olieforurening i den Mexikanske Golf.

Forureningsproblemerne har været meget fokuseret omkring sejlfarvandet Guanabara Bay, men mange frygter også tilsvarende problemer, hvor andre idrætsgrene skal foregå – Lagoa Rodrigo de Freitas med roning og kano/kajak samt Copacabane Bay hvor der skal være triathlon og ’open water’ svømning.

Rio flydende affald_528

Hvem tror på, at man påknap ét år kan løse de gigantiske forureningsproblemer i en millionby, hvor det meste affald og kloakspildevand flyder urenset ud i bugter og hav ?Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder