49erFX pigerne var udfordret i Miami

Miami satte de danske 49erFX piger på prøve. Der er bestemt ikke et sted der nemt at sejle i, og alle deltagerne blev udfordret banen rundt. 2015 udgaven af North American Championship/Midwinters Regatta i Coconut Grove Sailing Club var en letvejrs affære.

Tre danske besætninger deltog –Jena Mai Hansen/Katja Salskov, Mads Emil 'SMIL' Lübeck/Marie Thustrup samt Maiken & Anne-Julie Schütt. – og alle placerede sig i top 10. For alle danske besætninger var stævnet en træning inden ISAF Sailing World Cup’en starter den 26. januar. De danske besætningers placeringer i feltet på 33 både var:

Nr. 6 –Jena Mai Hansen& Katja Salskov – 92 point.

Nr. 8 – Mads Emil 'SMIL' Lübeck/Marie Thusgaard – 102 point

Nr. 9 – Maiken & Anne-Julie Schütt – 104 point

Verdensmestrene og nr. 1 på ISAF verdensranglisten, brasilianerne Martine Grael/Kathene Kunze vandt stævnet efter en flot serie.

Marie  SMIL i Miami

Marie Thusgaard har Mads Emil 'SMIL' Lübeck med i Miami, indtil de er sikre på at Ida Marie Baad's fod kan holde til en hel dags sejladser. Foto FB

Ida Marie Baad kom til Miami i lørdags på grund af optræning af foden, og sejlede derfor ikke med i stævnet. Men Ida har været på vandet lidt hver dag startende 15 minutter og lidt mere efterfølgende dage, således at foden ikke belastes for hurtigt og for meget, men bliver genoptrænet langsomt så foden kan følge med.

Mads Emil 'SMIL' Lübeck skal i 2015 sejle med SAP Extreme Sailing Team som 'amatør' besætningsmedlem, og det første stævne sejles i Singapore om nogle uger.

Hellerup pigerne Team Jena & Katja fortæller, at de i dette stævne arbejdede med nye værktøjer til bedre at se vinden på banen.

Ikke fordi det er en nyhed, men den amerikanske told er vanskelige, så OL sejlernes container blev holdt tilbage i tolden. Ingen havde - trods tidligere erfaringer - taget bestik af situationen og indkalkuleret risikoen i planlægningen. Udfordringen med tolden, betød at holdene først fik frigivet deres materiel dagen før 1. start.

Hellerup-pigerne fortæller: ”Vi havde en meget kaotisk dag i går. Som I ved, så kom vores båd dagen før stævnet, hvilket medførte en meget stresset klargøring, så vi kunne være klar til stævnestart. Og så var vi alligevel ikke helt klar, men vi nåede da ud til banen i sidste øjeblik.”

Der er plads til forbedringer i planlægningen, for amerikanske toldere kunne lige så godt have holdt tidlig weekend, hvorefter pigerne ikke havde kunnet deltage i stævnet.

Team Jena & Katja vandt den første sejlads, men så kom problemerne i de næste letlufts sejladser to 18 pladser, en 11 og 22 plads krydret med en diskvalifikation. Det gav pigerne noget at tænke over, hvilket også hjalp den sidste dag, med lutter top placeringer.

Selv siger Jena og Katja: ”Vi fandt tilbage på kurs, og sejlede helt udmærket den sidste dag. Vi ender på en 6. plads, men hvad der er vigtigst er, at vi opnåede nogle mål inden for vores fart fokus. Det har været en lidt mere aggressiv start på vores vintertræning her i Miami end vi forventede. Men det er super, vi tager udfordringen op, og vi tror på, at vi er blevet klogere – både på land og til vands.”

Selvom de danske pigers resultater er godkendte, er de stadig et stykke vej fra top 4. Her var Brasilien, New Zealand, Holland og Sverige i en klasse for sig.

Link til resultatlisten fra Coconut Grove Sailing Club