Ida & Marie i gult efter to førstepladser

Den første korte kommentar Bådmagasinet blev mødt med fra Marie Thusgaard var:

”Det var bare lækkert. Alt lykkedes. Vi startede godt. Vi havde overskud. Det var en pragtfuld dag.”

Inden dagens sejladser stod tre både a point, nemlig danskerne, englænderne og brasilianerne. Ida & Marie gjorde, hvad de skulle og vandt begge sejladserne i deres fleet.

Den første sejlads blev sejlet sikkert hjem, men ikke så langt foran nummer to.

Den anden sejlads var de langt foran, og Ida Marie Baad mente, at det måske var omkring 1 ½ minut, hvilket er ganske meget i 49erFX. Ida tilføjede:

”Når der er så meget vind, er det vigtigt også at sejle lidt sikkert og ikke sætte noget overstyr. Når pustene virkelig kommer, så er det også lidt et spørgsmål om overlevelse. Vi sejlede kapsejlads hele tiden. Begge starter var rigtig gode, og vi kom derhen på banen, som vi havde planlagt. Vores vendinger og bomninger fungerede. At sætte to gode bomninger ind på hver løber i det her vejr, styrker selvtilliden.”

Når vi spørger om de gjorde alt perfekt i dag, svarer Marie: ”Vi gjorde det meste rigtigt, men man kan altid gøre noget bedre”. De fortæller her lidt here i et interview til vores internationale site Sail-World.com og Bådmagasinet.

Deres værste konkurrenter lige nu var i den anden fleet. Englænderne Bobson/Ainsworth lavede en anden og tredje, og brasilianerne Grael/Kunze en tredje og sjette. Englænderne er lidt presset af, at de har en diskvalifikation, mens brasilianernes dårligste var sjette pladsen i sidste sejlads. Tamara Echegoyon, som vandt OL-guld i match race i 2012, ligger som nr. 4, efter en 1.- og 2.-plads i den anden fleet, hvor de blev bedste båd.

Pointforskellene efter fem sejladser er fortsat relativt små blandt de bedste, hvor Ida & Marie har 5 point, og de tre næste henholdsvis 8, 10 og 11 point.

49erFX Jena og Katja DS pressefoto_531

Jena Mai Hansen & Katja Salskov ligger samlet nr. 7 som næstbedste af 49erFX'erne. Foto DS pressebillede

Tre danske både i top 10

De to andre danske 49erFX’ere var ikke helt i top i dag, men deres resultater er absolut godkendt og brugbare i det samlede resultat, hvor der kun er 10 point op til en podieplads.

Jena Mai Hansen & Katja Salskov ligger samlet nr. 7, efter at de i dag fik to 8.-pladser, hvor den ene foreløbig er deres fratrækker.

Maiken Schütt & Anne-Julie Schütt lave den 6.- og 4.-plads, hvilket bragte dem op på den samlede 8.-plads.

Tre danske både i top 10 er meget flot, og markerer Danmarks styrke som Skiff nation.

Warrer/Thomsen nr. 3 – trods skade

Jonas Warrer/Anders Thomsen lavede en serie på 9-13-3 og ligger nr. 3 samlet med 45 point – 1,7 point efter nr. 2 som er østrigerne Delle-Karth/Resch.

New Zealænderne Peter Burling/Blair Tuke – fra Emirates Team New Zealand – har lagt sig på en solid fører position med 19 point, selvom de måtte indkassere deres hidtil dårligste placering i form af en 8.-plads.

Som vi nævnte i går, væltede Jonas og Anders to gange på vej ud til banen i går, den første gang i et ”nosedive”, hvor Anders blev kastet frem og ramte båden med det ene ben. Han er i behandling og får smertestillende medicin, og det ser desværre ud til at have hæmmet dem i dag i de tre krævende sejladser i den hårde vind. De kom igennem dagen, og holder fast i en topplacering, og dermed mulighederne for at slås om medaljer på søndag i Medal Race.

RSX Sebastian Fleischer_01_PerH

Sebastian Fleischer nåede sin mål - Top 20 placering og OL-nationspladsen. Foto Per Heegaard (arkiv)

Sebastian’s sejl ødelagt før starten

Den 20-årige RS:X sejler, Sebastian Fleischer havde sin dårligste dag i stævnet med en udgået og to 24.-pladser, og han blev slået ud af rytmen af et ærgerligt uheld inden han skulle ud.

Sebastian havde lagt sit sejl ned på stranden, og var oppe for at hente sit board.  Da han kom ned igen, for at gøre klar til at komme på vandet, opdagede han, at en anden deltager må have ramt (evt. tabt) sit board ned i hans sejl, idet der var en flænge i sejlet.

Han skyndte sig at hente reparationstape og fik det ordnet, men i skyndingen glemte han sit startur og fik en rigtig dårligt timet start i første sejlads. Herefter valgte han at udgå, fik hentet sit ur, men var tilsyneladende mentalt påvirket og så irriteret over uheldet, at han lavede to af sine dårligste placeringer i hele stævnet, nemlig to 24.-pladser.

Det blev så ikke bedre af, at en af de andre konkurrenter efter sejladsen faldt over hans board på stranden og finnen blev ødelagt. Et ødelagt sejl betyder, at nu skal der købes og testes en række sejl, før han finder et der er optimalt, og det samme med finnen. Sejl og finne han har sejlet med her, var selvfølgelig de bedste fra alle hidtidige tests. Rigtig ærgerligt for Sebastian.

Sebastian Fleischer skal have stor anerkendelse for at nå sine målsætninger ved dette stævne, dels at opnå OL-nationskvalifikationen, dels at slutte i top 20. Begge mål blev nået, der er to år til OL og Sebastian fik vist at han har det som der skal til for at blive endnu bedre frem mod OL.

Det vil selvfølglig være afgørende for Sebastian, at få bedre økonomiske vilkår, og han har bevist overfor Dansk Sejlunion og Team Danmark, at han har potentialet. Man må håbe på, at der kan findes noget mere støtte til den talentfulde unge surfer.

Nacra Nørregaard Allan-KW-ok-01 okpress 530

Allan og Line viste de gode takter fra Kielerugen, hvor de vandt sejladser. Foto Kielerwoche

Nørregaard/Just vinder sejlads

Nacra 17 sejlerne kom endelig på vandet og fik afviklet tre gode sejladser.

Allan Nørregaard & Line Just laver en flot serie på 11-11-1 og rykker op på den samlede 18.-plads. Med førstepladsen viste Allan & Line, at de kan være med i toppen, og det styrker selvtilliden i resten af stævnet.

Der er kun 9 point op til 10.-pladsen og en Medal Race placering, som skal afgøres de kommende to dage i Gold Fleet.

Lin Ea Cenholt/Søren Kristensen lavede flotte konstante placeringer som 14-14-13 i deres fleet, og ligger 27 samlet.

OL-nationsplads kan nås i Finn

Jonas Høgh-Christensen havde en dårlig dag i Finnjollen med placeringer som 20 og 17. Samlet falder han tilbage til en placering som nummer 18.

Jonas ligger nu som 14.-nation, så der skal kæmpes om nationspladsen de næste dage.

ISAF Worlds 2014 - Resultater alle klasser