To danske 49erFX med helt i top

Det var kun den ene fleet hos 49erFX’erne som fik gennemført sejladser i dag.

Den første start kom relativt tidligt på dagen, og på et tidspunkt hvor der faktisk var for meget vind. Det virkede som lidt af en panikhandling, at FX’erne blev sendt afsted i vindforhold som normalt ligger over, hvad klassen sejler i, nemlig op til omkring 12 m/s.

Resultatet var da også, at bådene kæntrede på stribe, og hele feltet var nede mindst én gang. Da sejladsen blev skudt af var der ikke længere mange både som sejlere, flere havde knækket master. Det var en sejlads som aldrig burde have været sejlet.

Sejlerne blev derefter sendt på land, og først da vinden løjede mere, kom begge fleets på vandet igen. Det blev dog kun den fleet, hvor Jena Mai Hansen & Katja Salskov samt Maiken & Anne-Julie Schütt var med i som nåede en sejlads på medal race banen kaldet ”Duna”.

Midt i sejladser lå de nr. 2 og 3, og det endte med en 3.-plads til Team Jena & Katja og 5.-plads til Søstrene Schütt.

Ida Marie Baad & Marie Thusgaard fik slet ikke sejlet i dag, indtil videre er det dermed kun lykkedes at sejle tre sejladser på to dage.

Samlet ligger Ida og Marie á point med to andre besætninger (efter fratrækker), nemlig brasilianerne Grael/Kuntze og englænderne Dobson/Ainsworth. Sidstnævnte har dog en diskvalifikation, og kan ikke tåle et dyk til, mens brasilianerne bar en 4.-plads, hvor danskerne har en 5.-plads. På dette tidlige tidspunkt i stævnet er pointforskellene små, og alt kan fortsat ske.

Team Jena og Katja ligger flot på en delt 4.-plads og søstrene Schutt er nr. 11.

Hvis de danske FX teams fortsætter de gode takter, så kunne det måske ende med tre danske både i medal  race. Lad os bare tænke tanken – så ville det være ligesom for nogle år siden, hvor det var 49er mændene som flere gange var op til tre både i medal race ved de store stævner.

Finn SailingWorlds2014-MICK-9043_530

Tre krævende sejladser er mange, når man ikke har sejlet i to år, og kun har haft lidt mere end en måned til at komme i form. Foto MICK/Sailingpix

Høghen træt efter tre sejladser

Den hårde vind udfordrede Jonas Høgh Christensen, og det blev lidt ”hverdag igen” efter den flotte andenplads i første sejlads. Det er jo også 2 år siden, at Jonas har skullet sejle tre sejladser på en dag, og så endda i hård vind.

Dagens serie på 7-9-17 placerer nu Jonas på en 11.-plads, men med kun point op til trediepladsen.

Englænderen Giles Scott vandt alle dagens tre sejladser, og ligner allerede nu én der har tænkt sig at vinde dette VM.  Spørgsmålet er om han kan forsætte sin sejrsrække med ”prikker”.

Mads Bendix ligger nr 36 samlet og Stig Steinfurth nr.  55.

Sebastian Fleischer avancerer yderligere

Da vi fulgte Sebastian på trackingen kunne man se, at han på krydset sejlede omkring 12 knob, mens farten på slør kunne ligge på 23-27 knob i den første sejlads, hvor der var mest vind.

Sebastian fortsætter med at overraske med en fin serie i gold fleet og han ligger nu på en 15.-plads og som 10. nation, så OL-nationspladsen er tæt på i RS:X.

Den unge RS:X sejler viser rigtig gode takter og har lavet tre top 10 placeringer i de og tre top 15 placeringer i de indtil nu 8 sejladser. Der er 32 point op til en medal race placeringer, hvilket kan blive svært at nå, men Sebastian har med en 4.- og 7.-plads vist, at han kan sejle op mod de bedste. Så vi krydser fingre for at Sebastian avancerer yderligere i morgen – og for gode, stabile vindforhold.

Nacra 17 sejlerne fik ingen sejladser i dag, så de er nu voldsomt bagud i forhold til sejladsplanen.

ISAF Worlds 2014 - samlede resultater alle klasserKort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder