Kæntret 49erFX tæt på at blive sejlet ned af coaster

Onsdag morgen kom den vind alle har ventet på siden i fredags. Både sejlere og race committee har sukket efter vind, så man kunne få gennemført flere sejladser og forhåbentlig få indhentet nogle sejladser i programmet - eller i hvert fald ikke komme mere bagud med afvikling i forhold til det planlagte program.

Det lykkedes så ikke - kun 49er, Finn og RS:X fik tre sejladser. Øvrige klasser kun én sejlads, og Nacra slet ingen.

Bådmagasinet og sportsXstream fulgte i formiddags sejlerne, da de var på vej ud til banerne.

Én båd væltede lige i skibsruten ind til industrihavnen, som går lige igennem baneområde "Duna", hvor FX'erne skulle sejle - den holdt til fart på angiveligt 10-12 knob, afgav gentagende signaler og havde vanskeligt ved at manøvrere til siderne, dels pga. indsejlingsløbet, dels pga. af andre deltagere og gummbåde på vandet - det kunne være blevet fatalt:

Herunder en video som giver et godt indtryk af, hvor meget vind der var, da sejlerne var på vej ud til banerne - Jonas Warrer udtrykte det således: "Det var faktisk mere udfordrende at komme ud til banen, end at sejle derude." Dette skyldtes at dønningerne kom rullende ind mod vindretningen. Warrer/Thomsen kæntrede to gange på vejen ud - med de havde en suveræn dag med tre 3.-pladser.

Vi mødte Allan Nørregaard på stranden onsdag morgen, hvor der var alt for meget vind til at man ville sende Nacra 17'erne ud. Se videoen og hør hvad Allan drømte om, da han stod sammen med Anette Viborg og Martin Hjortlund i blæsten på stranden - det kunne lige så godt være her til morgen, idet der ikke er mindre vind nu, og det kan meget vel blive endnu en morgen med udsættelse for Nacra 17.