Se video-resume fra en (vind) stille mandag

Kun 49er mænd fik sejlet i går, og her til morgen ser udsigten ikke alt for lovende ud. To vindsystemer kæmper mod hinanden, og alle håber på, at hele sejladsområdet ikke kommer til at ligge i et vacuum, men at vinden kan bryde igennem fra den ene retning.

Her er en ISAF video om mandagen, og da der ikke var så mange sejladser, så er her en del interviews med internationale besætninger.

Fra pressecentret er der udsigt over bugten, og man kan holde øje med om vinden bygger op. I dag burde den komme inde fra bjergene bag bugten, men ingen tør rigtig sige, hvad der kommer til at ske.

Det var meningen at man skulle have startet med de første klasser kl. 11.00, men indtil videre er alle fortsat på land, og AP udsættelsen og klasseflagene hænger slapt ned fra signal masterne.

470-jollerne er lige sendt ud, idet der er omkring 8 knob ude på deres bane, så der er et håb om at de nordlige vinde, vinder over det andet vindsystem. Forhåbentlig kan flere klasser snarest komme på vandet. Det vil være temmelig afgørende for hele stævnet, at race committee kan få gennemført en masse sejladser i dag, ellers bliver sejladsprogrammet ganske presset resten af ugen.

Press center view sailing centre DanI_530

Udsigt fra pressecentret. Foto Dan Ibsen

Udsigten fra pressecentret, når vi hopper op på en stol, giver mulighed for at holde øje med om der er vind i bugten. I midten ses den spanske sejlunions "High Performance Sailing Centre", som blev etableret for 10 år siden. De 250 Laser og Laser Radial ligger i dette områder, som er lige ved siden af "the Dune", tilskuer arenaen.

The Dune spectator tribune_DanI

The "Dune" er blevet et attraktivt udflugtsmål for byens indbyggere. Foto Dan Ibsen

Bådmagasinet har talt med folk i orgnisationskomiteen, som fortæller, at der var kæmpe diskussioner med borgmesteren og byen om etablering af den permanente tilskuertribune.

Den spanske sejlunions ide blev mødt med meget stor skepsis, og man var bange for, at det efter VM'et vil blive et sted som samler de unge til drikkeparties og lignende.

Men efter at borgmesteren har set, at en meget stor del af byens indbyggere har været på promenaden og især har været ud og nyde udsigten og solen på tribunen, så er situationen en helt anden. I går, som var en helligdag, gætter vi på, at der har været 30-40.000 mennesker forbi havneområderne, og mange af dem har været på "the Dune".

Borgmesteren har nu taget The Dune så meget til sig, får vi at vide af vores kontakter i organisationen, at han er begyndt at prale af, at det var ham der fik ideen.

Man skal huske, at hvis man kan gøre sine egne ideer til andres ideer, ting bliver realiseret og målet nået - ja, så gør det ikke så meget, at andre tager æren for det.

Den spanske sejlunion glæder sig over, at man i Santander har fået en permanent tribune, hvor der kan holdes match race og "medal race" lignende sejladser med tilskuermuligheder.