GULD til Rindom i Rio

Anne-Marie Rindom har hele ugen ligget i top tre ved de For-for-olympiske sejldser i Rio, og lørdag eftermiddag kunne hun med en 4.-plads i medal race sikre sig guldet. Hun lå til bronze da medal race startede, men sejlede sikkert og mere end udlignede de foranliggende sejleres 2 points føring.

Rindom var to point efte den førende finne,Tuula Tenkanen med belgiske Evi Van Acker på andenpladsen. Men hun sejlede en sikker fjerdeplads hjem, mens hendes konkurrenter blev nr. 8 og 9 i medal race, og måske holdt llidt for meget øje med hinanden. Anne-Marie forklarer:

”Jeg var nummer tre og kunne have vundet. Jeg var selvfølgelig virkelig nervøs. Jeg forsøgte ikke at være det, men det kan man ikke altid når adrenalinen pumper rundt i kroppen. Jeg forsøgte at holde mig ude af nærkampe og undgå tætte situationer med andre både, for at kunne sejle min egen sejlads ved at fokusere på min sejlads og fart, og det viste at lykkes fuldstændig.”

”Jeg så at min værste konkurrenter fik en dårlig start, så derfra var det bare at følge dem, og sikre at de ikke kom forbi mig.”

LaserR rindom vinder guld i Rio_Aqueze Rio photos_530

Engelske Alison Young (tv) blev nr. 2 og vandt dermed sølv, belgieren Evi Van Acker (th) vandt bronze og finske Tuula Tenkanen måtte nøjes med den utilfredsstillende fjerdeplads.

“Det er et kæmpe skridt for mig”, smiler Anne-Marie. ”Det er temmelig godt og et godt signal, at du kan sejle i det olympiske farvand. Jeg synes definitivt at Rio er et vanskeligt sted at sejle. Det er så forskelligt fra, hvad vi er vant til i Europa, så vi skal helt sikkert træne en masse i Rio.”

Sarah Gunni Toftedal blev nr. 22 efter en uheldig uge, hvor hun blev søsyg den første dag, hvor der blev gennemført tre sejladser. Derefter blev det til et gult flag samt en annuleret sejlads, hvor hun lå i top.

Anne-Marie og Sarah var de eneste danskere som var med til test eventen, og kan bringe værdifulde erfaringer med hjem til sejlerlandsholdet. Nu gælder et ISAF Sailing World Championship i Santander for alle de olympiske klasser om en måned, hvor der både er medaljer og OL-nationspladser på spil.

Samlede resultater for Laser Radial

Læs mere om resultaterne i de øvrige klasser på vores internationale webside www.sail-world.com/europe
 Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"