Chance for flere 49erFX medaljer i Helsinki

Når 49erFX finalen med 3 korte sejladser sejles søndag omkring kl 13, er der tre danske både i finalen, og to af holdene har medaljechancer, idet Ida Marie Baad & Marie Thusgaard ligger nr. 2, kun ét point efter New Zealand, og Jena Mai Hansen & Katja Salskov ligger nr. 4. Også Søstrene Schütt er med i finalen.

Ida & Marie skriver på facebook:

”Så er det finale i morgen! Og vi er med i kampen om medaljerne. I dag bød på mellem til meget vind. Det var svært, at finde rundt på banen. Vi får lavet 2 halvdårlige starter i de første sejladser og ender henholdsvis 5 og 9.”

”I den sidste sejlads får vi endelig en god start og har nogenlunde styr på banen. Vi har en tæt kamp med to hollandske besætninger og de New Zealandske piger. Efter en spædende lænser vinder vi sejladsen med 1 meter ned til en af hollænderne og den anden hollænder får lige taget New Zealand på stregen. Det var vigtige point der var på spil, Stillingen er nemlig efter i dag – således at New Zealand fører med et point ned til os. På tredjepladsen ligger Brasilien.”

”Følg med i morgen ca. kl. 13 hvor vi sejler finaler, Vi skal sejle 3 små sejladser på 10 minutter. Vi er så klar til at give den gas og de andre tæv!”

Team Jena & Katja sejlede flot lørdag med serien 4-2-5 og siger sådan inden morgendagens sejladser:

”Tre gode ræs for os i dag - vi ligger nu samlet 4. Super godt, men hårdt - vi er på vej i seng, og det er kun fordi vi ikke kan holde øjnene åbne længere. I morgen skal vi sejle medal race, og vi har tænkt os at angribe medaljerne!”

Maiken & Anne-Julie Schütt har fastholdt deres 8.-plads og bliver dermed tredje danske besætning i søndagens tre finalesejladser. England har også tre besætninger i finale og Tyskland to.

Det var ikke den bedste dag for Jonas Warrer & Anders Thomsen med en serie på 13-12-13, hvilket betød at de rykkede ned fra 4.- til 6.-pladsen. Med tre finalesejladser søndag kan bronze medaljerne kun nås med topplaceringer i alle tre sejladser samt med god ”luft” ned til de bedste besætninger fra Australien og England, som ligger mere end 20 point foran. New Zealand har mere end 30 point forspring til Warrer/Thomsen.

Man kan se sejladserne live på dette link: http://www.youtube.com/watch?v=56hBu_SKGK0

49er.org event websideKapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Silverrudder 2020: Følg din favorit live

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"