Bronzemedaljer glippede i medal race

Efter at have ligget nr. tre hele ugen ved Europamesterskaberne i Nacra 17 i La Grande Motte, Frankrig sluttede mesterskabet desværre på den måde man mindst af alt ønsker.

Da der kun var tre point mellem danskerne på 3.-pladsen og franskmændene på 4.-pladsen inden Medal Race, så krævede det, at Allan & Line skulle være foran eller lige i hælene på de franske verdensmestre for at vinde bronze.

Allan & Line blev desværre placeret sidst i Medal Race, hvilket betød at de blev overhalet af de franske verdensmestre Billy Besson & Marie Riou, som blev nr. 2 i medal race, og dermed tog bronzemedaljerne for næsen af Allan & Line.

Europamestre blev spanske Iker Martinez med gasten Tara Pacheo, en tidligere 470-sejler. De gik ind i Medal Race som nr. 1, og vandt også medal race foran franskmændene.

Sølvemedaljerne gik til den italienske besætning Vittorio Bissaro & Silvia Sicouri, som også lå nr. 2 før Medal Race. En 4.-plads i medal race sikrede sølvmedaljerne.

Allan & Line var ikke tilfredse med de omstændigheder, som Medal Race blev afviklet under meget tæt på land, men omvendt blev resultatet i finalesejladsen, at medaljetagerne placerede sig som nr. 1, 4 og 2, selvom det var en bane med relativt store vindspring.

Allan & Line’s fjerdeplads samt sølvmedaljerne i Kieler Woche for nogle uger siden, viser, at de på trods af at være blandt dem i feltet, som har sejlet sammen i kortest tid, så har de dokumenteret meget store fremskridt. Det tegner godt for besætningen til VM i Santander medio September, hvor det gælder både en top 10 placering samt én af de 10 nationspladser til OL som står på spil i Ncra 17 klassen.

Det er også vigtigt for besætningen, som er støttet at Team Danmark, at kunne fremvise en topplacering m.h.p. at være sikre på fortsat økonomisk støtte, idet Team Danmark overvejende kigger på placeringer på VM niveau.

Men Allans’ bronze medalje ved OL 2012 samt den store fremgang og det potentiale som Allan & Line betyder forhåbentlig, at de kan regne med fortsat Team Danmark støtte frem mod OL, idet de allerede nu viser, at dette kan blive én af de klasser, som Danmark måske kan gøre sig gældende i ved OL 2016, sammen med 49er, 49erFX og Laser Radial.

EM Nacra 17 – samlet resultat

1. Iker Martinez/Tara Pacheco, ESP,  23 point
2. Vittorio Bissaro/Silvia Sicouri, ITA, 42 point
3. Billy Besson/Marie Riou, FRA, 46 point
4. Allan Norregaard/Line Just, DEN, 59 point
5. Jason Waterhouse/Lisa Darmanin, AUS, 62 point
6. Pippa Wilson/John Gimson, GBR, 67 point
7. Rene Groeneveld/Steven Krol, NED, 69 point
8. Thomas Zajac/Tanja Frank, AUT, 70 point
9. Matjas Bahler/Nathalie Brugger, SUI, 73 point
10. Nicole Van Der Velden/Thijs Visser, NED, 80 point

29. Lin Ea Cenholt/Søren Kristensen DEN, 154 point

33. Annette Viborg/Martin jortlund, DEN, 179 point

Event webside med samlede resultat