Good morning Weymouth – dag 3

 

Mange har henvendt sig og spurgt om ikke jeg kunne dække andet end det TV dækker?

Nu ved jeg jo ikke rigtig hvilken kanal de tænker på, for BBC viser "alt", så kunne jeg ligeså godt rejse hjem! Jeg tror naturligvis det er DR2 de tænker på, men svaret er nej kære venner - jeg vælger at dække det jeg mener, er interessant for Bådmagasinets læsere.

Det er absolut ikke alle der kan sidde foran tv-skærmen midt på dagen, og jeg har da også fået tilkendegivelser fra mange på ferie, læsere som er på farten, eller på job, som bifalder min dækning via Cover It Live, og så en lille praktisk oplysning: Alle tidspunkter jeg opgiver er i lokal tid Weymouth.

Habour Course

Det er første dag vi skal have Habour Course i brug. Det er et baneområde "indenskærs" – en kæmper yderhavn, som skal krydses af ALT, hvad der skal ud og ind af OL havnen. Det bliver spændende at se hvordan det kommer til at gå!

49eren med Allan Nørregaard og Peter Lang kom jo som bekendt rigtig godt fra start på deres OL-serie, med en anden og fjerde fører de serien. 49erne sejler for første gang på Habour Course med start kl. 12

Jonas Høgh i Finn viste overnaturlig styrke, da han sejlede sig fra en ubetinget sidsteplads til en fantastisk syvende plads, som jeg vil vurdere sagtens kan bruges i det endelige regnskab. Jonas har altså i mine øjne ikke brugt sin fratrækker ved dette stævne endnu, det tror jeg der er andre der har! Finn flytter til baneområdet "South" og starter kl. også kl. 12 – nok det område med de største bølger, og med en vindretning der peger en smule mere mod syd end de første par dage, ja så skal det nok blive interessant.

Nu er det jo ikke kun 49er og Finn der var på vandet i går. Hele fire øvrige besætninger var i vælten og, og et hurtigt overblik på næste side:


 

Starbåden med Hestbæk/Olesen sejlede deres tredje og fjerde sejlads, og lidt overraskende må de tage til takke med en samlet 14. plads ud af de 16 deltagere. Deres VM bronze for nogle måneder siden havde nok rejst forventninger om mere end det. De har farten i båden, men føler ligesom ikke rigtig det går deres vej! Jeg må også hudløst indrømme – det er et mega stærkt felt, så forventningerne var nok for høje. Starbådene sejler i dag på bane "South" med start kl. 12.10

Det lykkedes desværre heller ikke vores Match Race piger "Team Meldgaard" at få den første sejr i hus. Match Race sejler igen i dag deres Round Robin på Nothe Course fra kl. "not earlier than 13.30"

Tre i lære

De to unge sejlere Anne-Marie Rindom i Laser Radial og Thorbjørn Schierup i Laser havde deres første dag på vandet i går.

I mine øjne er begge med for at lære hvad pokker det vil sige at deltage ved et OL, top placeringer kan der under ingen omstændigheder blive tale om. Men den erfaring de to henter, er fantastisk vigtig for deres fremtidige sejlsportskarriere, ikke mindst med tankerne på OL i Rio.

Anne-Marie ligger efter to sejladser lige i bedste halvdel på en 17. plads, ud af de 41 deltagere, og Thorbjørn må tage til takke med en samlet 27. ud af de 49 deltagere i Laser. Laser Radial sejler første sejlads kl. 12 på Nothe Course, og flytter til Habour Course i anden sejlads. Laser sejler begge deres sejladser på Habour Course med start kl. 14

Surf skal starte deres serie i dag, og hos mændene har vi unge Sebastian Fleischer som også må betragtes som at være i lære. Surf kan jo ende med at ryge ud af OL, så den erfaring Sebastian må hente, skal eventuelt bruges andetsteds! Surferne sejler fra kl. 12 på "West"

Altså syv danske både på vandet i dag, der bliver noget at se til, jeg vælger at have fokus på 49'er og Finn – stay tuned på Cover It Live.