OL: 49’eren - også bedst fra start

Det var et par glade drenge jeg talte med i mixed zone, efter dagens to 49'er sejladser.

Første sejlads førte den danske båd en god del af sejladsen, men et lidt for stort sats på venstre fløjen kostede dem føringen til den Canadiske båd, men alt i alt en super godkendt en af slagsen, hvor de ender som to'er.

Venstre fløjen skulle vise sig at blive deres redning i anden sejlads, hvor de er en smule nede i sækken som 11'er. Et godt løft, netop på venstrefløjen bragte Nørregaard/Lang op som nummer fire, og alt i alt en samlet føring. Sådan!

Vi talte med Allan og Peter efter dagens sejladser, og på spørgsmålet om banens forhold, fik vi – det efterhånden kendte svar for lige netop denne bane:

"Det var ganske tricky derude, med vindspring på næsten 30 grader og op til 5 m/s i forskellig vindstyrke rundt på banen, så der sker noget", var Peters kommentar til Bådmagasinet, og Allan fulgte op "Vi kan rigtig godt li' banen, vi har faktisk træner meget netop her, og med Jespers (Bank, red.) gode råd, og den måde han er med til at få os til at bevare roen, ja så ser det ganske fornuftigt ud".

Jeg fik også lige et par ord med Jesper Bank, som er med som coach for 49'er drengene.

Jesper er altid god for en passende og ganske rap bemærkning, og på mit spørgsmål til Jesper, om ikke de burde have slået noget før på første kryds i første sejlads – svarede Jesper "Jo, Søren – det har du ret i, men de der 49'ere er jo som en flok myre på vandet" og ja, det har Jesper jo ganske ret i, så var den ikke længere.


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud