Route du Rhum: 6. plads i IMOCA med én hånd

Her er en historie om singlehand-sejlads i ordets mest bogstavelige forstand! Damien Seguin er født med én hånd, og i går kom han i mål som nummer seks i Route du Rhums IMOCA-klasse. Han har altså sejlet en Open 60 igennem årets vanvittig hårde forhold, i konkurrence med hele verdenseliten, med kun én hånd om bord. Hans grinderpiedestal er tilpasset, men ellers skulle hans båd være udstyret og sat op på samme måde som konkurrenternes.

Styrer mod Vendée Globe
En sjetteplads i Route du Rhum er ikke alene en opsigtsvækkende triumf i sig selv. Det er også et vigtigt skridt på vejen mod Vendée Globe – selveste Mount Everest for offshore alene-sejlere. Det vil Seguin nemlig gerne, og hans indsats i årets Route du Rhum har definitivt bragt ham nærmere den drøm.

Paralympics guldvinder
Damien Seguin har sejlet hele livet, og har været aktiv i Paralympics, hvor han har vundet to guld og en sølvmedalje i 2,4mR-klassen – blandt andet i konkurrence med vores egen Jens Als-Andersen. Offshoresejlads er heller ikke nyt for ham. Seguin har en lang Class 40-karriere bag sig, blandt andet med 8. og 10. plads i de to seneste udgaver af Route du Rhum.

dpdm 17 octobre

En imponerende indsats af Damien Seguin i dette års Route du Rhum.  

Status i racet her Seneste nyheder

Forrykt efterspil om OL-afstemning

Mød langtursejlere på Boatshow

Anna Munch nomineret til Årets Fund 2018

★ Artikel

Forrykt efterspil om OL-afstemning

Nyheder

Mød langtursejlere på Boatshow

Kapsejlads

VM i 2021 for H-båd i Struer

Nyheder

Anna Munch nomineret til Årets Fund 2018

Nyheder

DS Talentudvikler kandidat til talentpris

Kort Nyt

YES - Nyt site i luften

Kort Nyt

Lavere afgift – et godt skridt på vejen