Route du Rhum: Paul Meilhat vinder IMOCA-klassen

'Jeg er en stor fan af Alex. Han sejler et utrolig race, med de valg han tager, hans fart og hans stil. Han er en fantastisk fyr. Og et stort talent'.

Paul Meilhat, officiel vinder af Route du Rhum i den prestigetunge IMOCA-klasse, sparede ikke på lovordene om sin uheldige konkurrent Alex Thomson, da han kom i mål på Guadeloupe som vinder af IMOCA-klassen efter 12 dage, 11 timer, 23 minutter og 18 sekunder til søs.

Elies toer
Godt 11 timer inden havde Thomson sejlet sin Hugo Boss først i mål, men kort inden havde han måttet bruge motorkraft, for at komme fri af en grundstødning. Det medførte en tidsstraf på 24 timer. Paul Meilhat (SMA) kom i mål inden den tillagte tid udløb, og vinder dermed racet. En god time senere kom næste båd ind, Yann Elies (UCAR St. Michel). Han bliver altså nummer to.

The boss
Der kom kun to både ind i løbet af de 24 timer. Det betyder at det bliver plads til Alex Thomson på podiet – han bliver nummer tre. Også Elies var i øvrigt hurtig ude med en lovprisning af Thomsons sejlads i årets Route du Rhum: 'Alex gennemførte sit race mesterlig. At lave fejl er en del af spillet. Han viste at han er ”the boss”.'

Første Class 40 forventes i mål i løbet af tirsdag eller onsdag. Youann Richomme (Veedol AIC) fører stadig foran Phil Sharp (Imerys Clean Energy).

SMA Paul Meilhat

Paul Meilhat i hans IMOCA ''SMA"
Produktnyt