A-Cat afdansningsbal i det mest perfekte vejr - se fede fotos

Fra A-Cat sejlerne har vi fået denne fine beretning, fra et stævne som ligeså godt kunne have været i sommer!

Pizza Open i Wismar/Tyskland er for mange sejlere årets sidste stævne. Et stævne hvor man om aftenen sidder tæt ved pejsen for at få varmen efter en kold efterårsdag på vandet. Men sådan var det ikke i år – det var et sommer stævne, og endda et af de bedre. Høj solskin, op til 25 graders varme, ikke en sky på himlen og 8-20 knobs vind.

Lørdagen startede med vind i den lette ende af skalaen. Hvis man var på rette sted til rette tid, var der lige vind nok til at bådene kunne foile, men ramte man den forkert eller mestrede man ikke teknikken med at flyve i den lette vind, måtte man ”nøjes” med at sejle på old school maner, og feltet blev derfor hurtig splittet. Der var 19 både fra Tyskland, Polen og Danmark til start.

Vinden tiltog til 14-16 knob med stød omkring de 20 knob, men det flade vand i Wismar bugten gjorde det til en ren fornøjelse at sejle, og hastighederne rundede de 25 knob. Der blev igen eksperimenteret med foiling på kryds. Ikke altid lykkedes det at holde en god VMG (kurs til vinden, red.), men når det virker, så virker det ret overbevisende.

Målfoto

Det viste sig hurtigt at top striden skulle stå mellem Tyske Alex Meister og danske Lars Schrøder og Thomas Paasch. De tre stak som regel klart af fra feltet med danske Peter Boldsen liggende ret konstant på en 4. plads mellem de førende og resten af feltet. Meget tætte sejladser i toppen med skiftende føringer undervejs gjorde det utrolig intensivt og til tider krævede det 'målfoto' at afgøre vinderen.

Inden 7. og sidste sejlads havde Lars Schrøder en spinkel et points føring over Alex Meister, men Lars måtte udgå med en brækket rorpind i sidste sejlads.

I sidste stævne i Glücksburg vandt Lars Schrøder, á point med andenpladsen, men denne gang var rollerne byttet om, og denne gang vandt Alex Meister á point med Lars, som måtte tage til takke med andenpladsen. Thomas Paasch blev treer og Peter Boldsen endte på fjerdepladsen.

Vi har fra stævnet Pizza Cup modtaget 10 fede foils fotos, som du alle kan opleve i galleriet herSeneste nyheder

Brug båden som sommerhus

Sejltur til verdens ende

Nye ladere fra CTEK til mindre motorbåde

Vask af dit tovværk