Rekordstort J/70 DM ud for Skovshoved

Danmarks største sportsbåds-DM afholdes den kommende weekend af KDY ud for Skovshoved Havn, med 34 tilmeldte J/70'ere fra Danmark, Norge og Sverige.

Efter konstant fremgang for klassen i Danmark de senere år – med stor aktivitet ved både J/70 fleet race-stævner og i Sejlsportsligaen – afholder J/70 klassen sit første officielle Danmarksmesterskab – godkendt af Dansk Sejlunion – den 6.-7. oktober.

Det bliver med et rekordfelt på 34 tilmeldte både, heraf en norsk og otte svenske både. Samtidig er det et meget stærkt felt, hvor der forventes hård kamp om at blive den første J/70 Danmarksmester. Samtidig lægger KDY som arrangør op til et hyggeligt stævne med mole-øl samt den velkendte J/70 sejlermiddag lørdag aften.

Vejrudsigten melder lige nu 8-10 m/s fra en nordlige retning, og der forventes 10 meget intensive sejladser, afviklet med op til fem hver dag. Med 34 både på startlinjen har baneleder Peter Lübeck valgt en target-time på 40-45 minutter per sejlads, hvor man laver et længere 1. opkryds for at sprede feltet lidt, og bundgaten kommer til at ligge lidt oppe i banen, og dermed et kortere andet kryds, hvorefter bådene går i mål med genakkerne på en lang løber.

Mange spændende navne på deltagerlisten

Kigger man på deltagerlisten her, dukker mange kendte danske sejlernavne op.

Den professionelle sejler Sten Mohr fra KDY var taktiker på den vindende båd ved årets første Grundig Sailing Cup stævne i Horsens, og siden vandt han J/80-DM i suveræn stil. Sten går ganske sikkert efter at vinde igen

Den tidligere OL-sejler Sarah Gunni Schierup, også fra KDY, vandt årets andet Grundig Sailing Cup stævne ud for Rungsted Havn i juni måned.

Horsens-sejleren Jacob Nicolajsen var skipper på det danske hold, som for knap to uger siden vandt Grundig Sailing Cup Nordic Finals på den norske Bjergsø Bygdin, ligesom besætningen har været med fremme i både J/70 og Sejlsportsligaen.

En anden tidligere OL-sejler er Jonas Høgh-Christensen fra KDY, der sejler sit første større fleet race-stævne i J/70 sammen med en erfaren match race besætning – og mon ikke de vil gøre alt for at være med helt fremme ved DM’et.

René Villefrance fra Snekkersten Skotterup Sejklub har vundet mange VM-medaljer, nationale og internationale mesterskaber, senest DM i J/80 i 2017. Han stiller dog op med en ung, blandet besætning for at have det sjovt og lærerigt.

Kigger vi på de udenlandske sejlere, så kommer Oscar Lundquist fra KSSS i Sverige, der vandt en knusende sejr ved Nordisk Mesterskab i Sandhamn, og fra KNS i Norge kommer den erfarne Express og J/70 sejler Terje Wang, som tidligere har vundet VM, Yngling, EM Soling og i alt har vundet 11 Norges Mesterskaber.

Men mange af de andre danske og svenske sejlere kan sagtens matche ovennævnte sejlere, og det bliver spændende, dels at se styrkeforholdet mellem de danske og udenlandske sejlere, dels at se hvilke danske besætninger der skal have hængt med DM-medaljerne om halsen.

Stævnets nr. 1-2-3 vinder Grundig Sailing Cup præmierne, ligesom KDY vil præmiere den bedste U23 besætning.

Danmarksmesterskabs-medaljerne kan, ifølge statutterne for Danmarksmesterskaber, kun vindes af den bedst placerede besætning, som er er medlem af en dansk sejlklub, og medlemskabet skal dokumenteres ved registreringen til stævnet. Dette er indskærpet af Dansk Sejlunion efter, at en svensk besætning meldte sig ind i en dansk sejlklub under et andet af årets DM’er, og dermed vandt DM-guldet, hvilket affødte en del debat.

Resultater under stævnet kan ses her.

Stævne-hjemmeside med NOR, deltagerliste m.v. kan ses her.Seneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News