Harboe Cup: Afdansningsbal i næste weekend

Traditionen tro er sæsonens sidste store jollestævne i Skælskør Harboe Cup den 29-30. september. Stævnet markerer for mange slutningen på sejlersæsonen

– Så er der kun kort tid til vi byder mere end 400 sejlere velkommen til Skælskør. Sammen med dem kommer normalt mere end 250 trænere, forældre, søskende og familie til efterårets største jollestævne – Harboe Cup. Det fortæller Claus Møller Christensen, formand for Skælskør Amatør-Sejlklub og stævneleder for Harboe Cup.

Der er i alt tilmeldt over 360 joller,som kommer til at dyste på vandene omkring Skælskør.
– Vi er klar til at modtage vores mange gæster, og selvom vi ved, at der bliver trængsel nogen steder, så ved vi også, at de ca. 100 frivillige hjælpere både på land og på vandet vil gøre deres yderste til en succesfuld stævneafvikling og til at alle føler sig velkomne, forklarer Claus Møller Christensen

Flere sejladsområder

Der sejles igen i år på baner både ud for Kobæk Strand (i Storebælt) og på Skælskør Fjord og Nor. På Skælskør Nor sejler RS-jollerne Tera Sport, Tera Pro og Feva XL. Der er altid mange joller på Noret under Harboe Cup, og i år samles 40 joller fra både Danmark og Sverige. Der er gode muligheder for at følge sejladserne på Skælskør Nor, da der er stier hele vejen rundt.

På Skælskør fjord sejler de yngste, nemlig Optimist B og C sejlerne. Også dette farvand er trygt og med fantastisk mulighed for tilskuerne at følge med i afviklingen af stævnet. Der kommer ca. 100 joller på fjorden samt en masse trænerbåde.

Det største felt er at finde i Storebælt ud for Kobæk strand. Her kommer Optimist A, Zoom 8, Europe, Laser, 29’er, A-cat og Hobie 16 Spi til at dyste på tre forskellige baneområder. Søsætning foregår fra stranden, og traditionelt lokker det også en del tilskuere til, når mere end 200 joller skal i vandet. Det er livligt, men med god plads og godt humør.

Ny bro

I år har Slagelse Kommune bygget en ny badebro på Kobæk Strand. En rigtig solid en, som både deltagere og følgebåde er velkomne til at lægge til ved. Broen er ca. 60 meter syd for den tidligere, hvilket betyder, at der nu er lettere søsætning direkte ud for parkeringspladsen ved Kobæk Strand. Kommunen er også i gang med at forbedre toiletterne ved stranden, men de bliver først klar til vinterbaderne.

Vejret eller snarere vejrudsigten har stor betydning, da stævnet ligger i yderkanten af sæsonen. Som det ser ud lige nu, skulle det blive ganske hæderligt vejr med let vind fra nordlige retninger og ingen regn.

– Vejrudsigten er pt ikke helt sikker, men vi håber at undgå en ‘Knud’ nr. 2, siger Claus Møller Christensen, og fortsætter: Også i år samler vi 300 sejlere og familie til spisning lørdag aften, hvor vi efterfølgende afholder den årlige lodtrækning over sponsorpræmier. Lodtrækningen foregår blandt alle rettidigt tilmeldte sejlere og plejer at være et stort tilløbsstykke, hvor også interesserede der ikke er tilmeldt spisningen kan deltage. Lodtrækningen foregår ca. Kl. 19.30

Også noget for ikke-sejlere

Skælskør by er bl.a. kendt for at huse en masse kunstnere og byens butikker byder indenfor med gode tilbud. Skælskør Erhvervsforening, butikker og spisesteder støtter godt op om Harboe Cup, og har en række tilbud til deltagere og familierne der besøger Skælskør.
–Derudover har vi både Winner, Aarhus Seashop og DinghyShop tilstede ved Harboe Cup. Så der er rig mulighed for, at sejlere og gæster kan forsyne sig med grej, tøj og andet udstyr. Og i år tilbyder Harboes Bryggeri en gratis rundvisning lørdag kl. 14.00. Der er begrænset med pladser, så interesserede skal være hurtige, siger Claus Møller Christensen.
Tilmelding sker på linket her.

Første start går kl.11 på alle baner lørdag, og sidste start er søndag er senest kl. 15. Præmieuddelingen sker hurtigst muligt efter protesttidens udløb

Harboe Cup er ikke mulig uden de mange frivillige og de mange som bakker op om stævnet.
– Vi har fået stor støtte fra Harboes Bryggeri, men også fra Slagelse Kommune, SLAM, One Sails, Bähncke, Beauvais, Pro-Safe, Dalmose El-Service, Lærkestensgårdens Kartofler, Kobæk Strand Konferencecenter og Palby Marine. Vi takker for deres store støtte, det betyder meget for vores klub og stævne, slutter Claus Møller Christensen.

Stævnet kan følges på Harboe Cups hjemmeside, på stævnets facebookside, ligesom alle resultater kan findes på Manage2sail.comSeneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News