Hård kamp i toppen til DM for Scan-Kap 99

Weekendens dobbeltstævne i Helsingør endte med en sejr i Scan-Kap 99 til ”Provence” med skipper Christian Fogt Andersen, og i Molich X-meternes klassemesterskab vandt DEN 1, Maja.

Det blev en stille start på DM for Scan-Kap 99 i Helsingør. Fredagen startede med en udsættelse på grund af manglende vind, så sejladserne gik i gang ved middagstid. Baneleder Jon Møgelhøj styrede slagets gang, og slap godt fra det lidt sære vejr med mange vindspring. Efter tre sejladser fredag døde vinden, og sejlerne gik i havn.

På trods af de mange vindspring, blev der kæmpet hårdt i toppen af Scan-Kap 99-feltet. Før start på ottende og sidste sejlads lørdag, var der kun et point mellem de tre førende både.
– Der blev kæmpet til stregen, det gik slag i slag, og placeringerne skiftede flere gang i den sidste sejlads, fortæller Benny Bruhn fra den vindende båd, Provence.
– Lørdag var der egentlig jævn vind, men der var mange skyer, der skabte skykorridorer, så det handlede om at finde tryk. Det havde vi held med.

Torben Vang er trimmer og taktiker på Provence, og han giver her opskriften på succesen.
– Vi har en god båd, der er trimmet og optimeret. Det giver ro i båden, og vi kan koncentrere os om at sejle taktisk, og holde øje med rummere og skraldere. Det handler om simple løsninger, for vi er heller ikke gode til det hele. Vi har nogle rutiner, og det giver plads til at sejle optimalt, fortæller han.

scan cap IMG 8527
Vinderholdet i Scan-Kap 99. Foto: Katrine Bertelsen

Og heldet var med Provence, der vandt sidste sejlads, og dermed kan kalde sig Danmarksmestre. En af præmierne til Scan-Kap 99 var et gavekort på 10.000 kr. fra Dragør Bådeværft, og de faldt på et tørt sted, fortæller Benny Bruhn.
– Båden fik lavet en reparation i Dragør tidligere på året, og det var lidt et eksperiment. Nu er vi så heldige, at der er penge til, at vi måske skal lave en lidt større omgang på hende, siger Benny Bruhn.
Efter stævnet blev Provence sejlet til værftet i Dragør, en lidt kortere tur end hjem, da hun normalt ligger i Vordingborg.

Hygge i Molich X-meter klassen

I Molich X-meter klassen var der lidt mandefald, så der var kun seks både på banen. Til gengæld hyggede de sig, og fik en masse god sejlads: distancebane fredag og banesejlads lørdag. Det blev Thomas Ebert i “Maja” der fik førstepladsen a point med andenpladsen ”Frigg”.

molichIMG 8467 web
Måske gik det ikke så hurtigt i Molich X-meter klassen, men de havde det sjovt. Foto: Katrine Bertelsen

Pernille Glyb i Eowyn fik den tvivlsomme ære at få sidstepladsen i Molich-feltet og den tilhørende præmie, Havelågen, til den båd der lukker og slukker. Men det er hun godt tilfreds med, for hun er ikke kapsejler i den forstand.
– Vi gør det for at have det sjovt, og mødes med de andre Molich-sejlere. Jeg sejlede med min far på 70 år, min søn på 13 og min mand, og det er spændende at få det hele til at spille sammen. Det var et fantastisk godt stævne, og et godt miljø i Helsingør Sejlklub, de har gode rammer.

pernille havelaageIMG 8492
Pernille Glyb fik (igen) havelågen med hjem! Vinder Thomas Ebert yderst til venstre. Foto: Katrine Bertelsen

Efter sejladserne var fest i Helsingør Sejlklub, og der var en god, varm og munter stemning. Stævneleder Kasper Wedersøe og de mange frivillige kan godt være både glade og stolte over et veltilrettelagt stævne.Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Kort nyt

Scan-Kap sejlerne fik trim og gode råd

Udvalgte artikler *