Brdr. Bojsen-Møller vinder Flying Dutchamn VM i suveræn stil

De gik hele vejen - Jørgen og Jakob Bojsen-Møller kan føje endnu en VM titel til cv'et efter den forrygende fredag, hvor det hele blev sat på plads inden sidstedagen. De var i tæt kamp med de regerende mestre, men med suvræn sejlads, og hele seks (!) førstepladser ud af otte sejladser, lykkedes det at erobre titlen fra de stærke Ungarnske sejlere. Bojsen-Møller udtaler:_

Med en føring på 4 points efter 6 sejladser var der stadig tæt kamp om mesterskabet inden de tre sidste sejladser, men med en god dag ville vi kunne afgøre det inden sidstedagen.
Der var ingen tvivl om, at enten de regerende mestre fra Ungarn eller vi ville vinde, idet der var mange points ned til tredjepladsen.

I dagens første sejlads gik vi efter en fri start, der ikke nødvendigvis skulle være helt nede i den favoriserede ende af linjen.
Det lykkedes fint, og vi kom til toppen som nr. 3, 3 både foran ungarerne. På andet kryds kom vi i front, men ungarerne passerede også båd efter båd, så vi sluttede som nr. 1 og 2.

Det betød, at vi havde matchbold i næste sejlads.
Vi fik en sikker og fri start under sort flag nogle både til luv af ungarerne, så vi kunne kontrollere dem på vej ud mod højresiden, hvor der så ud til at være mere tryk.
På lænseren kom vi forbi de to førende både, og med en løs dækning af ungarerne sejlede vi endnu en førsteplads hjem, mens de blev nr. 3.

Det betyder, at vi er verdensmestre inden sidste sejlads i morgen - fedt fedt fedt!

Link til resultatlisten her

 Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen