Mads 'One og Two' klar til Sjælland Rundt

De to navnebrødre Mads Christensen (One Sails) og Mads Christensen (Blærerøven) skal sejle Sjælland Rundt sammen – i Mads' (Blærerøven) båd, en Knierim 48. Teamet bliver på ca. 10 mand, med bl.a. Casper Peetz og resten af teamet fra X-Yachts Gold Cup i Tuborg Havn for ti år siden.

– Vi ville prøve at samle det gamle team fra den gang i Tuborg, det kunne være skægt, siger Mads One.

For en nemheds skyld, og indforstået med de to herrer Mads og Mads, kalder vi dem fra nu af Mads One og Mads Two. Mads fra One Sails giver sig selv, mens Mads Two hedder sådan fordi, at han, som han siger, altid vil være nummer to på vandet, når Mads One er med!

Gennemstegt!

Båden, en tysk Knierim 48, hedder Ben Cotta, der på italiensk betyder gennemstegt. Navnet skyldes, at Mads Two købte båden, efter at der havde været brand i den. Det har taget ca. to år at få den sejlklar, men den er ikke helt færdig endnu.
– Det bliver den nok aldrig, konstaterer Mads Two, der langt hen ad vejen har lavet meget selv, og det har været en større omgang.

knierim2 web

Mads Two på sin 48-fods Knierim, "Gennemstegt".

Med lånt genakker

Der er lavet et spritnyt stel sejl til båden, det er Forte-sejl fra One Sails, der er laminatsejl i komposit. De har fået fine striber på, efter Mads Twos fine stribede sokker, som han producerer.
Desværre har de ikke nået at lave en genakker, så den har de lånt.
– Det er mit største problem, for den er ikke sort! Så jeg håber, at vi kan nøjes med at sætte den om natten, siger Mads Two med et grin.

knierim sejl web

Fine striber i sejlet.

Farøbroen er for lav

Farøbroen kan komme til at udgøre et problem. Der er max. 26 meter frihøjde, og Ben Cotta er lige omkring 27 meter med vindmåler.
– Vi kommer nok til at have en mand i masten, når vi passerer Farøbroen. Så kan han afmontere vindmåleren, og sætte den på igen, når vi har passeret, konstaterer Mads One.

Af konkurrenter nævnes Buksesnedkeren og Tarok, og som de to herrer Mads og Mads siger, så har de ikke en sejlgarderobe, der kan matche Tarok, så det kan blive svært. Vi får se …

Begge to glæder sig over, at Sjælland Rundt igen har fået vokseværk.
– Det er en god tradition, og jeg forestiller mig, at mange unge, der måske har købt en spækhugger eller en H-båd, har lyst til sejle med, siger Mads One.

Starten nærmer sig

Ellers nærmer starten på Sjælland Rundt sig hastigt. I alt er 163 både tilmeldt, det er en stigning på 30% i forhold til sidste år.
Der er tjek ind fra onsdag eftermiddag kl. 17, hvor SejlSikkert også er i klubhuset og viser, hvordan du bl.a. får din redningsvest tjekket, så den er up to date.

Starten for de første sejlere går kl.10 torsdag formiddag, og så går det ellers slag i slag med sidste start kl. 19. Mads One og Mads Two starter kl. 17.
Sejladsen kan følges hele vejen rundt om Sjælland på TracTrac. Det kan du se her. Ellers kan du møde op på havnen i Helsingør, og nyde synet.

Masser af præmier

Igen i år er der masser af præmier fra en stribe sponsorer. Klarlund, Lopolight og såmænd også magasinet BÅD, er på sponsorlisten. Og ikke mindst Palby Marine i samarbejde med Kronborg Marine Pro Shop på Helsingør Nordhavn, skriver sig for en anseelig del af præmiepuljen.

Her fra Bådmagasinet ønsker vi alle en god sejlads. Som vejrudsigten ser ud lige nu, ligner det en lidt stille tur rundt om Sjælland. Højtryksvejret er tilbage, og det tyder på svag vind, men en masse sol! Omsejlingsretningen bliver bestemt på dagen.Seneste nyheder

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Finn: Mandeparkering i Egå

Kort Nyt

Citat...'Vi har fart på hele vinteren'

Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Udvalgte artikler *


Produktnyt