AFI2Star: Aflysning af flere starter og svag vind skaber udfordringer for resultatberegningerne

Weekends AFI2star endte med et mikset resultat på grund af den svage vind. Således var der kun 45 både, der gennemførte om lørdagen, og kun syv både der blev taget i mål om søndagen. Samtidig blev start fire & fem ikke gennemført om søndagen, hvilket gør resultatopgørelsen noget vanskelig - ja, nærmest umulig!

Der er derfor ikke nogen 100% fair måde at gøre stillingen op efter sejladsen, dels fordi Århus Sejlklub ikke frigav den samlede stilling, og dels fordi den svage vind gjorde, at ikke alle fik en reel chance for at gennemføre.

For at sikre en fair indregning af resultaterne i 2Star serien, har vi derfor rådført os med Jan Møller, der som bekendt er en erfaren sejler og ikke deltager i Dansk2Star serien … og derfor kan betragtes som objektiv og neutral dommer.

Jan Møller er kommet med følgende betragtninger:

- Afkortelsen lørdag var i forhold til NOR og kan beregnes efter reel sejltid for de 45 gennemførende både.

- Aflysningen af nogle af starterne søndag er unfair - når første start er gået, så SKAL alle starter gå.

- Afkortning og senere aflysning af 4 & 5 start i søndagens gør, at det ikke er muligt at lave en fair afgørelse af det samlede resultat

- Der er en masse tabere i denne sejlads og alt for få vindere, mest af alt på grund af de udfordrende vejrforhold.

Kun lørdagens sejlads 

Jan Møller anbefaler derfor, at vi anvender den eneste fair del af sejladsen, lørdagens sejlads, som fundament for resultat for Dansk2Star serien, og baseret på Jan Møller's anbefaling ser stillingen for Dansk2Star serien derfor for ud som nedenfor.

D2S 2018 2

Klik her for at se tabellen i stor størrelse.

Husk, at der er stadig 2 sejladser tilbage i serien, nemlig:

 Øresund123Star (18-19 august) 

Vegvisir RaceVegvisir Race (23-25 august) www.vegvisirrace.com

Resultaterne for Vegisivir vil blive beregnet ud fra DH-reglen på én banene for Dansk2Star deltagere, så vi kan få en fair afvikling.

Bemærk: Man skal starte mindst i 3 af de 4 sejladser for at vinde Dansk2Star 2018. Der vil være én fratrækker ud af de 4 sejladser.Seneste nyheder

Sailing World News