Starbåd: Hellerup vært for Open District Championship 2018

Hellerup sejlklub står denne weekend i Starbådenes tegn hvor der sejles Open District Championship. 24 toptunede Starbåde fra fem nationer er tilmeldt og niveauet er højt.

Der er planlagt syv sejladser som bliver ledet af en af verdens mest respekterede baneledere Thomas Jørgensen, der som lige så mange andre i Danmark har forelsket sig i den legendariske Star klasse.

Thomas var således baneleder under VM, som sidste sommer blev afviklet i Troense hvor 71 teams dystede over 10 dage på lunkebugten.

På verdensplan er Starklassen inddelt i 21 distrikter. Danish Fleet hører under det 13. distrikt sammen med Tyskland  (nord for Berlin, red.) Benelux-landene samt England, hvilket betyder at der til stævnet i Hellerup deltager en skøn blandning af både fra landene omkring os. Holland, Tyskland, Sverige, USA og hele 13 Starbåde fra Danmark. De første sejladser blev sejlet fredag, og klassens 'nye dreng' Jørgen Schönherr er med en samlet andenplads efter to sejladser, kommet bedst fra start blandt de danske både. Flemming Sørensen indtager resultatlistens tredjeplads. 

Per Heegaard var på vandet fredag, nyd disse seje Starbåds foto i vores galleri her. (husk klik for store fotos, red.)

Følg resultaterne på sitet herSeneste nyheder

Cold Hawaii udvikler nyt event

Kapsejlads om en øde ø

Populært job besat i Korsør Lystbådehavn


Sailing World News