Deltagerne i Svendborg Sund. Foto: Silverrudder Challenge.

Silverrudder Challenge 2017 blev en lang tur rundt om Fyn

25-09-2017 14:40
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Verdens største singlehanded kapsejlads, Silverrudder Challenge, blev sejlet i weekenden. 414 både havde tilmeldt sig kapsejlads - af dem stillede 106 både ikke op til start. Feltet var dermed inden start reduceret til 308 sejlere. Ruten gik rundt om Fyn med start og målgang i Svendborg. En distance på omkring 135 sømil.

 

Svag vind

Første sejler i mål blev Jan Andersen, der i sin Black Marlin kom i mål i tiden 29 timer, 33 minutter og 53 sekunder. En forholdsvis langsom tid for en trimaran, men det hænger sammen med weekendens svage vind. Uden tvivl var den svage vind et irritationsmoment for deltagerne, der drømte om lidt mere vind i sejlene, der kunne drive dem hurtigere frem. Det kunne også læses i tallene for antal udgået sejlere undervejs. Hele 178 sejlere nåede ikke i mål af forskellige årsager.

bildschirmfoto 2017 09 25 um 13.45.18

Kun 130 sejlere kom hele vejen rundt om Fyn og i mål indenfor tidsfristen. Foto: Silverrudder Challenge.

Første kølbåd i mål blev X43eren "Esbern Snarre" med Martin Meredin Petersen om bord. I alt kom 130 singledhanded sejlere rundt i årets udgave af Silverrudder Chanllenge, der i øvrigt sejles for sjette gang.

Færge zigzagede mellem deltagerne

En lidt sjov episode fra sejladsen var, da Ærøfærgen skulle sejle forbi et større felt af deltagere. I nedenstående video kan man se, hvordan færgen zigzagede sig gennem feltet af singlehanded sejlere.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer