Jubilæums-stævne for den populære Folkebåd

Havnen i Kerteminde fyldes af de smukke Folkebåde fra den 5.-10. august 2017, hvor der sejles Gold Cup. Anledningen er, at den populære Folkebåd fylder 75 år, og det skal naturligvis fejres. Både nuværende og tidligere Folkebådssejlere er inviteret til festlighederne.

Siden Folkebåden blev designet i 1942 af skandinaviske båddesignere, så har den overtaget mange sejleres hjerter og tanker - og af gode grunde. Man regner med, at der er omkring 1.100 Folkebåde alene i Danmark, derudover er båden hyppigt at finde i Sverige, Tyskland, Finland, Estland England og sågar USA.

Seks nationer er klar til at dyste

Det er Kerteminde Sejlklub, der er værter for Folkebådenes Gold Cup 2017.

Der er i skrivende stund 79 tilmeldte både fra seks nationer. Ud over sejladserne er der selvfølgelig plads til sociale arrangementer - blandt andet vil der være en jubilæumsmiddag nu på søndag den 6. august 2017, hvor der vil være talere, festlige indslag, musik og god mad.

Folkeb dsDM6 10603 530 355 80

Tag til Svendborg

På Danmarks Museum for Lystsejlads i Svendborg har man i år frem til oktober måned særudstillingen "Nordic Folkboat - forever young", der netop omhandler Nordisk Folkebåd, der fylder 75 år. De to tyske fotografer Michael Müller og Udo Thomas har lavet en foto-kunst-udstilling der på fornemste vis hylder den populære båd.

 T3 4457

På Danmarks Museum for Lystsejlads er det muligt at se mere til Nordisk Folkebåd, der som sagt fylder 75 år i år.


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud