Juniorbådssejlere dystede om mesterskabet i Skovshoved

Kun 13 tilmeldte besætninger med J bådens klasseorganisation formand (og storebror) Carl Christian Lassen og hans gast Morten Håkasson i spidsen i ”Miss Morgan”. Med sejlnummer DEN 437 er det den yngste båd i feltet.

Man skal være meget optimistisk, faktisk være Skovshoved Havns svar på Saddam Husseins talsmand Tariq Aziz – Komiske Ali - hvis man som lillebror skal beskrive J klubbens formands sportslige succes denne gang. Vender man resultatlisten om og ser på de førende både, oplever man en indædt fight mellem Horsens og Flensborg.

Årets klassemester er Torben Pedersen sammen med sin gast Lotte Andersson fra Horsens Sejlklub, med en særdeles suveræn serie og en beskæmmende fjerde plads som fratrækker.

En sand familiefest

Junior bådssejlere er en ren familiefest, en lille tæt gruppe, der mødes fire gange årligt. Deres både er oftest smukke klenodier, de fleste med en hård fortid som skolebåd i ungdomsafdelingen i en af de mange sejlklubber. Det, der var skægt, var, at der var så mange juniorbåde. Den gang kunne bestyrelserne i de enkelte sejlklubber blive enig om at samles om en bådtype – Juniorbåden. Tankevækkende, når vi ser hvordan nutidens valg af skolebåde stikker i alle retninger, selv om DS efter mange politiske og personlige stridigheder blev enige om J70 i 2014.

Fredag havde de 13 besætninger fornemt besøg af gamle juniorbådssejlere, med tidligere formand i KDY Flemming Ibsen og Hellerup Sejlklubs nuværende formand Jesper Kamp Nielsen i spidsen. Stjernerne dengang, de to brødre, Anker og Eggert Schrøder var der, sammen med Peter Rasmussen og Jørgen Binder, alle gamle KDY'er. Sammen fik de en heftig tur ned af Memory Lane. Dengang bomuldssejlene skulle tørre på græsset, hvad de dengang unge sejlere så fik tiden til at gå med i sommersolen. Saftigt og censureret af Flemming Ibsen, der stod og rømmede, da vi bragte emnet på banen.

Den ældste juniorbåd J 33, blev bygget i 1934/35 på værftet "Nykøbing F bådebyggeri", hvor mange joller, sejlbåde sammen med fiskekuttere og sågar fyrskibe blev bygget. J 33 blev foræret til Hellerup Sejlklub i 1939, der taknemmeligt modtog den og døbte den "Jan", hvor den på Øresund fik ry som en hurtig båd. Historien siger, at Poul Elvstrøm i 1944 – 16 år gammel vandt efterårspokalen i Roskilde. I 1959 var det slut som skolebåd i Hellerup Sejlklub. 20 år som skolebåd, er lang tid for en træbåd, så alene takket været flere ildsjæle, er J33 fortsat sejlende og kan stille op i Skovshoved.

DM Juniorbåd 2016

1. Torben Petersen

2. Dietmar Gottke

3. Lars Mathiassen

4. Peter Nielsen

5. Sven Krueger

6. Verner Vestergaard

7. Benny Skødt-Rasmussen

8. Jeppe Blak-Lunddahl

9. Verner Jensen

10. Lars Kristensen

11. Heiko Schulze

12. Thorkild Jensen

13. Carl Christian Lassen
Produktnyt

Rindom i klar EM-føring før finaledag

Tager du ansvar for sikkerheden, skipper?

Ligastart med nye både og nye regler

Anne-Marie Rindom har kurs mod EM-guld