DM i Folkebåd blev vundet i protestlokalet

Søren Kæstel fra Hellerup kom rigtig godt fra start på årets DM i Folkebåd med tre prikker i streg, men som stævnet skred frem kunne denne imponerende indsats ikke holde, og på sidste dagen måtte han se DM blive afgjort i protestlokalet.

Per Jørgensen fra Kolding lagde protest efter efter 9. sejlads ud af de 10 sejladser som var blevet gennemført, og protestkomiteen måtte på overarbejde.

Næsten 1½ time blev der brugt på at få afklaret situationen, hvor Per Jørgensen lagde protest mod Søren Kæstel for en klassisk styrbord/bagbord tæt på topmærket.

Kæstels forklaring var at han var låst af en svensk båd, og derfor ikke kunne vende, men efter flere vidner, og som tidligere skrevet næsten 1½ times votering, faldt afgørelsen ud til Jørgensens fordel, som herefter kunne løfte DM pokalen.

Erik Køster fra Kerteminde sluttede som nummer to, og Søren Kæstel måtte efter hans diskvalifikation tage til takke med tredjepladsen.

Det var stabiliteten der sejrede, for det lykkedes ikke Per Jørgensen at lave en eneste prik i stævnet som tidligere nævnt bestod af 10 sejladser med 28 deltagende både., heraf to fra Tyskland samt fem svenske. To andenpladser var Jørgensens bedste, men tilgengæld var en 9. også den dårligste i serien.

Se den fulde resultatlist her

Og nyd vores fotogalleri fra Per Heegaard som var på pletten tidligere på ugen her

Tosse

Man kunne godt bruge eder og forbandelser, men jeg vælger den høflige vej. Hvis du som bådejer eller gast om bord på den store turbåd en anden god gang møder et kapsejladsfelt, så ville det være rigtig godt hvis I valgte at sejle UDEN om baneområdet. Det er en stor og flot både i har, og den dækker RIGTIG meget for den vind som de kapsejlende ligger og kæmper om, så jeres vindskygge har ikke været sjov at kæmpe med. Det er en ommer! Foto: Per Heegaard


Udvalgte artikler *

Ny båd til sommer?

Sejlerdrømme på tilbud