Extreme Sailing Series: To kæntringer i Sydney Harbour

Sydney Harbour formåede at levere 'klassiske forhold', således det blev en meget spændende åbningsdag for Extreme Sailing Series 8. act i Austalien. Hele to hold kæntrede deres CG32 katamaran under de svære forhold.

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og vinden blæste omkring 22 knob. Otte friske teams var klar til at give den gas på banen - her i blandt selvfølgelig danske SAP Extreme Sailing Team. Publikum og presse fik, hvad de var kommet for at se - GC32 katamaraner der foiler i høj fart rundt på en mindre bane. Hurtige beslutninger og tætte dueller. Både besætningerne og katamaranerne bliver skubbet til de yderste, når de races afsted med op til 36 knob.

Det unge britiske Lad Rover BAR academy presser hårdt på i dagens tredje sejlads, efter de har sejlet en vellykket anden sejlads, hvor det blev til en anden plads. Efter teamet runder topmærket får teamet så meget fart i båden, at de ikke kan styre den. Resultatet er en kæntring.

Få minutter senere sker næsten det samme for "Visit Maderia" på næsten samme position. Den portugisiske båd bliver overpowered på en løber og tipper over på ene side.

161208 ESS SYDNEY jr 149074

Land Rover BAR Acedemy kæntrer i Sydney Harbour. Foto: Extreme Sailing Series.

Land Rover BAR Academy skipper Neil Hunter udtaler: "Dette er vores ottende event i Extreme Sailing Series, men også vores første kæntring. Det vigtige er, at alle sikkerheds- og driftsmæssige procedurer blev fulgt korrekt. Hele besætningen blev talt, og katamaranen blev sikket rejst igen. Nu er vi tilbage på kajen for at debriefe og checke båden - hun skal jo være klar til kapsejlads i morgen".

Hurtig assistance

Ved begge tilfælde er Extreme Sailing Series sikkerhedsteam på vandet hurtigt til stede for at tilbyde assistance. De to hold RIB's kom også hurtigt til stede for at kunne hjælpe. Sejlerne om bord på GC32 katamaranerne bærer sikkerhedshjelm og svømmeveste, og heldigvis kom ingen til skade ved de to kæntringer.

Tredje sejlads blev suspenderet, mens begge både blev rejst op. Katamaranerne havde ikke fået nogen større skader. Det er første gang, at et hold er kæntret, siden Extreme Sailing Series gik væk fra Extreme 40 katamaraner og over til GC32 katamaraner i begyndelsen af 2016. Da vinden tiltog yderligere i styrke og med vindstød op til 29 knob, besluttede Race Director Phil Lawrence at opgive dagens øvrige sejladser.

Extreme Sailing Series™ Act 8, Sydney stilling efter 1. dag, 3 sejladser

1. Alinghi (SUI) 34 points.
2. Oman Air (OMA) 31 points.
3. Red Bull Sailing Team (AUT) 29 points.
4. SAP Extreme Sailing Team (DEN) 23 points.
5. RNZYS 21 points.
6. Land Rover BAR Academy (GBR) 20 points.
7. Visit Madeira (POR) 18 points.
8. Team Australia (AUS) 17 points.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"