Oprejsning til Team SAP

En yderst stabil dag, med placeringer omkring femtepladsen med et par enkelte fjerde og en sjette, det var lige netop hvad der skulle til for at avancere i slutstillingen efter fire dages race i Istanbul. Bådmagasinets krystalkugle er ikke så ringe endda. I morges spåede vi en top fem ikke var uopnåelig, og minsandten om ikke det lykkedes, sådan. 

Overalt rykker Team SAP op på sjette pladsen, rent moralsk et vigtig skridt for at øge troen på top fem også kan nås samlet.

Fra ottende til femte på sidste dagen er helt klart godkendt, og det danske Team SAP havde faktisk dagens fjerde bedste score.

SAP rykker samtidig op på en sjette plads i den samlede stilling, og fortsætter de takterne, og kan stabilisere deres præstation i de to sidste stævner med større kontinuitet, så kan de slutte i top fem - men toppen bliver svær at nå i år.

De andre Teams har også 'Ups and Downs', så hvis SAP kan lave stabile placeringer i den bedste del, så er der gode muligheder for samlet avancement, og det er jo lige netop det Rasmus Køstner selv fokuserer på, som blandt andet fremgik af vores interview med Køstner forleden.

Det var fantastiske forhold som sejlerne opleve alle dage i Istanbul, hvor det for øvrigt også var første gang i næste to år, at et andet team end Alinghi eller The Wawe Muscat løb med den samlede sejr.

Team Emirates New Zealand med Dean Barker om bord, skulle have to både mellem sig og The Wave Muscat i sidste sejlads for at tage den samlede stilling, og det var lige netop hvad der skete.

Extreme Sailing Series sejler deres næste act i Nice om godt to uger i starten af oktober, og slutter af med sidste act i Sydney 11.-14. december

Slutstilling efter act 6. i Istanbul er som følger: 

 Emirates NZ Emirates Team New Zealand 210
 The Wave The Wave, Muscat 204
 Alinghi Alinghi 188
 Oman Air Oman Air 169
 SAP SAP Extreme Sailing Team 154
 Groupama Groupama sailing team 148
 J.P. Morgan J.P. Morgan BAR 143
 Red Bull Red Bull Sailing Team 142
 Realteam Realteam by Realstone 135
10  GAC Pindar GAC Pindar 130
11  Team Russia Gazprom Team Russia 126
12  Invite TeamTurx 85
 
Stillingen overalt efter 6. act
 
1st Alinghi (SUI) 55 points.
2nd The Wave, Muscat (OMA) 54 points.
3rd Emirates Team New Zealand (NZL) 43 points.
4th Realteam by Realstone (SUI) 36 points.
5th J.P. Morgan BAR (GBR) 29 points.
6th SAP Extreme Sailing Team (DEN) 24 points.
7th Oman Air (OMA) 23 points.
8th Gazprom Team Russia (RUS) 23 points.
9th Red Bull Sailing Team (AUT) 23 points.
10th Groupama sailing team (FRA) 20 points.
11th GAC Pindar (AUS) 6 points.