Radiobil sejlads i Singapore

En gast måtte på hospitalet efter dagens største kollision mellem Team Aberdeen Singapore og Groupama, hvor sidstnævnte blev sejlet ned af Aberdeen båden som var ude af kontrol.

Groupama havde lige bommet for at sejle mod mållinjen, men et kraftigt pust bag dem, sendte Aberdeen båden ude af kontrol, og en kollision med den foranliggende båd var uundgåelig.

Tre sejlere tog turen i karet for at undgå at blive ramt, men midtergasten og taktikeren om bord på Groupama Tanguy Cariou havde ikke en chance – han blev ramt - og er godt øm i kroppen. På sygehuset fik han syet en flænge over øjet med et par sting. Tanguy skulle være 'ok', dog med smerter i ryg og skulder parti, så det er bestemt ikke sikker på vi ser Tanguy tilbage som taktiker i morgen søndag.

Kastevinde stor udfordring

Der er altid blevet sejlet i nogenlunde svag vind i Singapore, da baneområdet ligget helt inde i centrum omgivet af højhuse, men netop denne placering har givet sejlerne ekstra store udfordringer de seneste par dage, og det var det netop også et af de pust der overraskede Team Aberdeen Singapore.

Den ansvarlige for stævnet Phil Lawrence udtaler:  'Årsagen til ugens hændelser skal klart findes i de springende vindforhold hvor kastevinde har drillet sejlerne. Vi har sejlet disse både i meget mere vind uden disse uheld, men netop de vindstød som vi har oplevet her, skaber ukontrollerbare situationer som medfører kollisioner på vandet'

Det danske Team SAP havde også havari med deres bovspryd, og må tage til takke med en plads ned af listen, og ligger nu som nummer 8.

Se kollisionen, hvor Team Aberdeen Singapore rammer Groupama her:

 

 

Den samlede stilling efter tre dages sejlads i Singapore:

1st Alinghi (SUI) Morgan Larson, Stuart Pollard, Pierre-Yves Jorand, Nils Frei, Yves Detrey 163 points.

2nd The Wave, Muscat (OMA) Leigh McMillan, Sarah Ayton, Pete Greenhalgh, Kinley Fowler, Nasser Al Mashari 132 points.

3rd Realstone (SUI) Jérôme Clerc, Arnaud Psarofaghis, Bruno Barbarin, Thierry Wassem, Sebastien Stephant 130 points.

4th Red Bull Sailing Team (AUT) Roman Hagara, Hans-Peter Steinacher, Mark Bulkeley, Nick Blackman, Haylee Outteridge 117 points.

5th Emirates Team New Zealand (NZL) Dean Barker, Glenn Ashby, James Dagg, Jeremy Lomas, Edwin Delaat 117 points.

6th Groupama sailing team (FRA) Franck Cammas, Sophie de Turckheim, Tanguy Cariou, Thierry Fouchier, Devan Le Bihan 104 points.

7th J.P. Morgan BAR (GBR) Ben Ainslie, Nick Hutton, Paul Goodison, Pippa Wilson, Matt Cornwell 103 points.

8th SAP Extreme Sailing Team (DEN) Jes Gram-Hansen, Rasmus Køstner, Thierry Douillard, Peter Wibroe, Nicolai Sehested 95 points.

9th Gazprom Team Russia (RUS) Igor Lisovenko, Paul Campbell-James, Alister Richardson, Pete Cumming, Aleksey Kulakov 89 points.

10th Oman Air (OMA) Rob Greenhalgh, Tom Johnson, Will Howden, Hashim Al Rashdi, Musab Al Hadi 88 points.

11th GAC Pindar (AUS) Seve Jarvin, Troy Tindill, Ed Smyth, Sam Newton, Alexandra South 49 points.

12th Team Aberdeen Singapore (SIN) Nick Moloney, Adam Beashel, Scott Glen Sydney, Tom Dawson, Justin Wong 47 points.Seneste nyheder
America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

America's Cup

Prada Cup Live: Hvem skal udfordre Team NZL i America Cup?

Kort nyt

Ro-konkurrencen Talisker Whisky Atlantic Challenge: Ny...

Motor

To nye fra Sealine programmet i 2021

Kapsejlads

Vegvisir ude af Guldborgsund - ny værtsby på vej

Kapsejlads

VM H-båd: Struer sejlklub sikrer med corona taskforce

Udvalgte artikler *