Extreme Sailing Series: Scenen er sat på Théatre de Verduce

Teateret ligger Promenade des Anglais, så som Bådmagasinets udsendte er jeg lige spot on i Nice Down town. Anledningen er den sidste Act i Europa før Extreme Sailing Series stævner mod Brasilien.

De danske SAP Extreme drenge gør en god figur trods uheld i fredags, og har her søndag formiddag to første pladser. Jeg kan kun anbefale at du følge med på live feedet nederst i historien, senere i dag.

Som det eneste danske medie, er Bådmagasinet på plads for at opleve atmosfæren, som kun kan karakteriseres med et eneste ord. "Fortættet".

Når du træder ind i VIP delen af landsbyen, træder du ind i en anden verden. Lykkelig fri af bekymringer, en verden hvor de "rigtige" mennesker møder alle de andre "rigtige" mennesker. Sammen taler de om alle de "rigtige" ting, og bekræfter hinanden i den fælles store betydning af deres eksistens i den "modbydelige" verden udenfor. Sammen med de mange sponsorer, er de brændstoffet som gør en begivenhed som Extreme Sailing Series mulig i Nice. Når du deltager i dansk sejlsportsbegivenhed, er standarden i påklædningen oftest ganske sjusket. Hygiejnen er heller ikke værd at skrive hjem om, i så fald alene som en påtale.

Lassen i nystrøget skjorte

Her i Nice, er der ikke grimme mennesker. Påklædningen er i top, i dette meget lukkede forum kan jeg afslører at jeg på hotellet strøg min skjorte, og pressede de nyvaskede bukser. Sejlerskoene fik et "wake up" i hotellets automatiske skopudsemaskine, deres udsendte sidder her nybarberet, og eftersigne også velduftende.

Strandpromenaden er sand inspiration til den kommende danske sportsbådsliga, både sportsligt og socialt. Her i Nice er der opbygget en mere end 500 meter lang sejler landsby. Busserne i Nice kører reklamer for begivenheden, og du kan ikke åbne et eneste medie uden at hoved historien er Extreme Sailing Series.

I VIP centeret står der venligt personale til rådighed, kaffen er fremragende og de nybragte croissanter fantastisk lækre. Udsigten er førsteklassen med den, over 100 meter lange balkon, alene reserveret til de "rigtige". De lokale og de mange turister har også fremragende muligheder. Sejladsformatet hedder: "Stadium Sailing", og forgår lige foran stranden. Du kan næsten røre sejlerne når de runder længst ind.

Sejlsport slår igennem mediemuren - i udlandet!

Det vrimler med journalister hernede, mediecenteret er en myretue. Både de mange journalister som serien selv har ansat, men også de mange fra især franske medier. TV er et kapitel for sig, både det net tv som eksempelvis Bådmagasinet kan stille gratis til rådighed, for sine læsere. Men også den live sending som løber af stablen senere søndag i fransk TV. Flyvende TV droner kommet for at gøre TV dækningen mere lækker. Just afsluttede Americas Cup satte nye standarder, og Extreme Challanger Series ser det som en hovedopgave at forfine mulighederne.

Alt sammen er det forhåbentlig med til at gøre sejlsporten mere interessant for de brede masser? Alle kan enten følge med på de mange storskærme, på de forskellige apps og Smartphones. SAP deler deres vindinformationer, både med sejlerne og publikum på en mobil apps. Aldrig har det været lettere at være sofasejler, tilmed en meget bedre sejler end tosserne ude på vandet.

Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner er sportsstjerner i Nice, du møder deres portrætter hele tiden. De har på kort tid, slået deres navn fast i den internationale sejlsportsverden. Målet med at vinde Extreme Sailing Sreies i 2014, virker på ingen måde urealistisk.

Men nu gælder det dagens sejladser og skippermødet.★ Artikel

★ Syntetisk diesel kan skade din bådmotor

★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Udvalgte artikler *