SAP Extreme Sailing Team: Flot stigende formkurve hos Gram Hansen og Køstner

En enkel prik blev til i dagens sejladser (i dag, red.) i Extreme Sailing Serie ud for OL Byen Qingdao i Kina. To hæderlige femte pladser, en sjette og syvende plads, absolut mere end bare bestået for teamet.

De to Co skippere har på forhånd meldt klart ud, at i sæsonen 2012 gælder det om at få styr på båden Extreme 40.

Rasmus Køstner siger, - "Giv os 2012 til, at få styr på det hele, så vil vi i løbet af sæsonen slå alle konkurrenter ind imellem". Rorsmanden Jes er teamets jyske gavflab, så han supplerer kvikt: "Vi har tænkt os at drille konkurrenterne, allerede her i vores første sæson". Det var lige præcis hvad der skete i dag med eksempelvis 1 pladsen i dagens 3. sejlads.

Konkurrencen er den absolutte hårdeste inden for international sejlsport. Nok kan både Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner vise fornemme resultater i både America´s Cup og Volvo Ocean Race. Men de er begge unge novicer i forhold til de andre besætninger i Qingdao, der tilsammen repræsenterer 21 OL kampagner, heraf 4 guld og 1 sølv, 36 America's Cup kampagner hvor de 2 danskere repræsenterer 2 af disse kampagner, 47 VM- og 28 EM mesterskaber.

Udover danske Rasmus Køstner, har de øvrige skippere tilsammen været på 7 "Jorden rundt" kapsejladser i Volvo Ocean Race.

Det er stjernenavne som eksempelvis Englands 3 x ISAF World Match Racing Champion Ian Williams, og 5 x America's Cup sailor, Bernard Labro fra Frankrig. Kort sagt "Toppen af poppen".

Dagens sejladser gave mange opmuntringer to teamet.

"Boathandlingen" bliver bedre og bedre for hver sejlads og førstedagen fartproblemer var stort set blevet løst ved, at ændre trimmet her og der.

Jes Gram Hansen; "At vinde den sejlads, foran et tusinde talrigt stort kinesisk publikum var fedt". Vi førte fra start til mål og det hele spillede max. – den slags sejladser giver mod på mere", slutter Jes med et smørret grin.

Torsdag står den på "Stadiumsailing", dvs. Sejladser tæt inde under land og tæt på det store kinesiske publikum. Der er planlagt 8 sejladser.

Masser af tilskuere og garanti for drama. Vi følger opSeneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"