Prada Cup finale: Sejladser genoptages kommende weekend

Søndag besluttede regeringen i New Zealand et covid-19 lockdown på 72 timer, og der gik ikke lang tid før spekulationerne myldrede frem på spørgsmålet, hvornår kunne finalesejladserne i Prada Cup starte igen?

Nu er det jo ikke America’s Cup for ingen ting, her findes en protokol (regler, red.) – og den er ikke sådan at afvige, i den fremgår det blandt andet, at Prada Cup finalesejladserne skal være afsluttet 24. februar, basta. (inkl. reservedag, red.)

Det har allerede været fremme at Luna Rossa Prada Pirelli faktisk allerede kunne have vundet Prada Cup finalen, hvis ikke der blev sejles mere, så enkelt er det. I tilfælde af manglende sejladser, det kunne også være på grund af for meget- eller for lidt vind, ja så står vinderen af finalen som det team med føringen, og ikke nødvendigvis om de har opnået syv sejre.

I grove træk går balladen ud på at det førende Italienske team Luna Rossa Prada Pirelli ønsker at følge det oprindelige program, mens arrangørerne ACE (America's Cup Event) ønsker at udskyde, så hele showet kan blive afviklet med tilskuere på Covid-19 niveau 1 - som ACE forventer Auckland vender tilbage til i løbet af næste uge. Ifølge restriktionerne MÅ man sejles på niveau 2, og det er hvad LRPP ønsker, mens ACE ønsker at udskyde, så hele byen kan være med.

Så igen, ingen America’s Cup uden ’skrivebords-slagsmål’ – og det var lidt af det vi opleve i går aftes sent dansk tid. På et pressemøde, hvor arrangørerne ACE (America’s Cup Event) sammen med Race Comity repræsenteret af Iain Murray, samt repræsentanter fra de to teams bragte deres syn på hele misæren.

Der bliver sejlet
Restriktionerne i New Zealand er gået fra niveau tre til to igen, og i niveau to tillades sejlads. Det bliver dog under Covid-19 ’rules’ hvor blandt andet publikum har forment adgang i Race Village, lige som et par baneområder tages ud af spillet, de baner som normalt tiltrækker flest tilskuere på land.

Lørdag morgen
fredag nat den 20. Februar, dansk tid kl 04:00 – vi kalder det lørdag morgen, starter femte sejlads efterfulgt af sjette, og herfra sejles der to sejladser om dagen uden pause mellem de enkelte dage.

Da Auckland er på COVID19-alarmniveau 2, gælder følgende begrænsninger:

  • Racecourses B & C vil ikke blive brugt til kapsejlads for at mindske chancen for store offentlige sammenkomster på land.
  • Ingen events som dock-shows eller fælles storskærm i race-landsbyen.
  • Inkluderet samlinger af højst 100 mennesker i America's Cup Race Village eller offentlige tilskuers udsigtspunkter omkring Auckland.
  • Begrænset aktiviteter i byen for at sikre ikke mere end 100 mennesker.
  • 2 meter fysisk afstand, og ansigtsmasker anbefales.
  • Alle barer, restauranter og caféer omkring Race Village kan forblive åbne i overensstemmelse med sundhedsministeriets COVID19-niveau 2-retningslinjer.
  • Offentlige mindes om altid at benyttte NZ-COVID-19 Tracer-appen.


World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt