AC: Emirates Team New Zealand i total dominans

Dagens resultat, 2 - 0 til ETNZ over Oracle, og samlet fører Peter Burling & Co. 3 - 0. Fire sejre i streg over Oracle Team USA er en realitet.

De går lidt hurtigere, når de har brug for det - også lidt højere, og på løberne går de tilgengæld lidt dybere med samme fart! Så er det godt nok svært at være i Jimmy Spithills redningsvest. Hvad pokker skal amerikanerne gøre?

Vi fik lidt mere luft på The Great Sound, men lige meget hjalp det. Oracle var på deres hårdvejrs-foils, men Emiraterne stadig havde deres foil på til mindre luft, og vandt dagens to sejladser med meget stor margin. 

Emirates Team New Zealand ikke bare vinder, det er måden og den afstand til Oracle Team USA som virker skræmmende - ETNZ er simpelthen så langt foran at det hurtigt kan virke en smule kedeligt. MEN, det er det ikke, for selv om de fører med mellem 30 og 45 sekunder halvvejs i sejladsen, så skal der ikke meget til før Oracle bider dem i haserne. En rigtig dårlig manøvre, og vupti - så kan en føring være sat overstyr, problemet for Oracle er bare, at denne dårlige manøvre kommer ikke ... !

Det bliver en lang uge!

Det vi har oplevet fra Emirates Team New Zealand er helt eminent, og nu er der fem dages pause, indtil lørdag hvor der skal sejles igen. To sejladser lørdag og to søndag. 

Oracle Team USA skal finde på noget, de skal simpelthen tilbage på tegnebordet og optimere hvad der optimeres kan. Spørgsmåler er om der kan ændres så meget som det ser ud til at være nødvendigt. 

Som Spithill udtalte efter sejladsen 'We have been here before - det er fem meget vigtige dage vi har foran os nu, og der skal arbejdes hårdt på at få fundet noget mere fart, vi har simpelthen brug for at blive hurtigere', sluttede Jimmy Spithill.

Men, Spithill har ret, vi har set det før - vil vi opleve endnu et come back, større end vi så tilbage i San Francisco i 2013, eller slutter det hele med ydmygende 7-0 på søndag?