Programmet for Americas Cup - se hvornår der sejles

Lørdag starter selve Americas Cup og de forsvarende mestre Oracle Team USA møder Emirates Team New Zealand i bedst af 13 sejladser - altså først til syv sejre. Kan de cyklende sejlere og Peter Burling få revanche fra det sviende nederlag tilbage ved den 34. udgave af Americas Cup, hvor de førte 8-1, men måtte se sig slået 9-8, et af sport-historiens største come back.  

Mange har undret sig, hvorfor Emirates Team New Zealand starter med at være bagud - med den pudsige stilling ETNZ -1 vs. Oracle 0?

Det handler om det bonus point som Oracle vandt ved at vinde de indledende sejladser. Oracle var med i den første kval-runde i Louis Vuitton Cup. Sejren her udløste et ponus point, til det vindende hold, som så ville tage der med over i Americas Cup. Vi kunne altså have oplevet, hvis f.eks. Artemis havde vundet den første runde, men senere blev slået ud af ETNZ, ja så var Americas Cup startet ved stillingen 0-0.

Hvorfor så ikke bare 1-0

Havde Oracle starter på 1-0, så havde de kun behøver at vinde seks sejladser for at nå det forjættede tal syv - nu skal Oracle stadig vinde syv, og ETNZ otte, på den måde for vi alle lidt mere for pengene :-)

Program

Der sejles den næste 10 dage, altså over flere weekender, og kun med to sejladser om dagen, dog tre på den sidste dag, hvis ikke det hele er afgjort inden.

Programmet er sat som følger:

Lørdag den 17. juni Race 1 + 2
Søndag den 18. juni Race 3 + 4

Lørdag den 24. juni Race 5 + 6
Søndag den 25. juni Race 7 + 8

Mandag den 26. juni Race 9 + 10
Tirsdag den 27. juni Race 11 + 12 + 13

Hørte du til den gruppe af læsere som ikke købte adgang til at se disse sejladser on-line, ja så kan jeg kun opfordre på det kraftigste til at gøre det.

Der har været lidt problemer med resultatopdateringen på deres App 'Americas Cup' - men via websitet af samme navn, ja der har jeg oplevet eminente udsendelser. Du kan se det 'på farten' - forstået på den måde at du jo ikke lige netop behøver at være hjemme foran husaltret, når sejladserne starter, Europæisk tid omkring kl. 19.

Action, fede billeder og i det hele taget godt lavet - det er bestemt det hele værd.

God fornøjelseSeneste nyheder

Vand ovenfra kan ødelægge en båd

I isolation på Martinique

Kommer der vind i sejlene, igen?


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen