Americas Cup og ISAF støtter ungdommen

Kort før Americas Cup World Series skulle starte i Portsmouth, har ISAF annonceret, at de nu har sanktioneret Americas Cup stævnerne, og samtidig oplyses at en den af den afgift som betales til ISAF, vil gå til at støtte ungdoms sejlsportsprogrammer i Bermuda samt globalt.

I forbindelse med den sidste America's Cup var der nogle store uenigheder efter nogle kontroversielle jurydomme, som blandt endte med udelukkelse af sejlere. Nogle af dommene gik imod Oracle Team USA som forsvarer med måle uoverensstemmelser og resulterede i suspension af flere sejlere, en bøde til holdet på 250.000$, hvor sagen endte helt oppe hos Courth of Arbitration of Sport (CAS). Juryens dom blev opretholdt af CAS, selvom der var nogle kommentarer til proceduren.

Russel Coutts kommenterede dette for lige over et år siden på sin facebook side, at han mente ISAF juryen var på et ’korstog’ for at redde America's Cup, og mente, at det havde påvirket deres dømmekraft i sagen. Coutts refererede også, at ISAF på det tidspunkt ville prøve at få kontrol med eventen, og tilkendegav, at ISAF’s ledelse havde en politisk agenda, som ikke tjente sportens interesser.

Ironisk nok havde det været nogle af de samme jury medlemmer, som havde støtte Oracle Team ISAF da de sad i et ekspert panel ved New York Supreme Court i forbindelse med afslutningen af Oracle Team USA’s sag mod Alinghi/SNG.

Coutts var også kritisk overfor den sanktions fee som skulle betales af Americas Cup til ISAF.

Et år efter ser det ud til at alt er ’lykke og fromme’ mellem de to organisationer, og Americas Cup skal ikke betale store summer til ISAF, ligesom de har undgået, at de skulle arrangere en event som ikke er godkendt af ISAF, hvilket kunne have påført straffe overfor både arrangør og sejlere.

Det er fortsat uvist, hvor en international jury vil fungere. ISAF har stadig retten til at udpege en jury, men organisationen har omgået dette ved at etablere en protokol som anvender et Arbitration Panel.

ISAF sanktionerer dermed nu Americas Cup, man administrer et antidoping program og godkender race officers, umpires og kapsejladsregler/sejladsbestemmelser.

ISAF’s nye CEO Peter Sowrey er meget tilfreds: ”Det er meget positivt at ISAF nu kan  fortsætte samarbejdet med Americas Cup, ligesom der er skabt en fælles interesse i at investere den aftalte ’sanction fee’ i udvikling af sporten og næste generation af sejlere.”

Iain Murray, AC’s Regatta Director tilføjer:

”Alle holdene ønskede at støtte udviklingen af vores sport på græsrods niveauet, så det har været kritiwsk for os, at sanction fee bliver geninvesteret i sejlsporten og udvikling af ungdoms initiativer., både lokalt i Bermuda hvor den 35. Apericas Cup skal foregå, såvel som globalt.”

”Det er godt for alle at vi har ISAF officials og reglerne for Americas Cup sikrer en fair konkurrence for deltagerne. Og det at investere i ungdommen betyder, at vi kan inspirere unge til at starte i sejlsporten, og Americas Cup kan være med til at sikre at det sker.”Kapsejlads

Kronprins Frederik forrygende fra start i St. Tropez - se video

Kapsejlads

49er: OL guldvinder Jonas Warrer takker af - gense dramatisk...

Kapsejlads

DM Match Race: Emil Kjær genvinder titlen

Kapsejlads

X-Yachts Star Meeting: Mega tæt afgørelse

Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Udvalgte artikler *