Dean Barker skal sejle mod Team New Zealand

Dean Barker blev tidligere på året vraget som skipper for Emirates Team New Zealand, da man tilbød ham en rolle som sportschef, hvilket betød at han ikke længere skulle sejle for holdet. Han sagde farvel til holdet, idet han fortsat ønsker at sejle i den 35. Americas Cup.

Og den målsætning får han nu opfyldt !

Nu har Softbank Team Japan skrevet kontrakt med Dean Barker som skipper og CEO, og på denne måde bringer japanerne 15 års værdifuld Americas Cup erfaring ind på det japanske hold, idet Barker har sejlet Americas Cup fire gange.

Dean Barker ser det som en fantastisk mulighed at få lov til at være med til at opbygge et helt nyt team helt fra grunden. Han er lige nu i Bermuda sammen med team manager Kazuhiko ”Fuku” Sofuko i forbindelse med møder med Americas Cup officials.

Læs også: Japan ny Americas Cup udfordrer

Dean Barker 02_ACEA Abner Kingman_530

Dean Barker i Bermuda under samtaler med Americas Cup officials. Foto ACEA Abner Kingman

Dean Barker siger fra Bermuda:

”Det er en ære for at få mulighed for at få ansvaret som både CEO og skipper på Softbank Team Japan. Vi vil besætte nøglepositionerne på holdet så hurtigt som det er muligt, og jeg tror vi kan samle et virkelig stærkt team.”

“Vores målsætning er at være med i toppen af AC fleet’en, og det hold vi samler skal være I stand til at gøre det. Målet er at vinde Americas Cup.”

Det er kun kort tid siden, at Softbank Team Japan blev offentliggjort som udfordrer, og holdet har en lang liste af vigtige opgaver foran sig, idet holdet gør sig klar til at kunne deltage i den første Americas Cup World Series event i Portsmouth allerede i juli.

”På kort sigt er opgaven at være klar til at deltage i Portsmouth”, siger Fuku. ”Derefter skal vi i gang med at rekruttere flere japanske sejlere efterhånden som vi opbygger og udvikler vores hold.”

Dean Barker er meget erfaren i Americas Cup sammenhæng, og har været med i næsten 20 år. Han var lige ved at føre Emirates Team NZ til sejr i San Fransisco, hvor de kun manglede én ’sølle’ sejr, men Oracle Team USA gjorde det umulige og vandt 9 sejladser på stribe og dermed Cup'en, efter også at have været heldige med to aflyste sejladser hvor Dean Barker lå til at vinde; én hvor det blæste for meget op, og én hvor sejladsen pga. tidsfristen blev annulleret kort før målgang.

Her er Dean Barker's Americas Cup meriter:

  • 1995 – trænede med Team New Zealand
  • 2000 - America’s Cup vinder med Team New Zealand, hvor han var skipper I den afgørende sejlads
  • 2003 - skipper, tabte America’s Cup med Team New Zealand
  • 2007 - skipper, vinder af Louis Vuitton Cup
  • 2013 - skipper, vinder af Louis Vuitton Cup