Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Related Articles: Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten… , Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende konkurrent med om bord, Hvem er Danmarks bedste sejler-team?

Der bliver liv og glade sejlerdage på Skovshoved havn kommende weekend.

Som du for et par uger siden kunne læse her på Bådmagasinet.dk - ja så samles alle de store ‘rock-stars’ ved et 1-dags stævne i morgen lørdag. Hvem skal være Danmarks bedste sejlerteam?

Det er Sejlsportsligaens utrættelige team med Peter Wolsing og Nynne i spidsen, som sammen med Skovshoved Sejlklub står bag arrangementet X-Yachts Star Meeting, hvor ‘alt’ lige fra OL til VM- EM og DM-medaljevindere, har sat hinanden i stævne. Se deltagerlistgen i galleriet herunder. 

Der bliver sejlet, i de til formålet, eminente J/70 både, små korte sejladser tæt på (nord) molen, hvor stemningen helt sikkert vil være i top.

Hvorfor egentlig lave sådan en sejlerfest?
Tanken med eventen var fra start at se om det var muligt at samle sejlere fra hele landet, til en brag af en sejlerfest. En fest der samler folk på tværs af bådsklasser, discipliner, alder og køn. Meget stor diversitet og forskellige baggrund. Alt fra Volvo Ocean Race, Americas Cup til 

Projektleder, Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen fortæller at ”Til X-Yacht STAR MEETING sejles der i J/70’eren som er velegnet til dette speed fleet format og efterhånden en velkendt bådtype blandt de danske stjernesejlere. Men som også har vist sig lige så velegnede til dem med det nye sejlerliv ude i klubberne. Antallet af klubberne der bygger aktiviteter op omkring J/70 er i stærk udvikling. Det er præcis den udvikling både X-Yachts, Sejlsportsligaen og Sailing Innovation Lab ønsker.”

Speak fra havnen 
Lørdagens sejladser samler sejlerne fra hele verden, og Skovshoved Havn har de optimale betingelser, der gør det muligt at se alle sejladserne tæt på. Der sejles ved den nordlige ende af havnen. Der kommer til at være LIVE speak, for dem der lægger vejen forbi havnen. Det er DR’s OL-speakere, Susanne Salminen og Bo Hasseris der skal stå for underholdningen. 

Hvem kommer?
De 18 hold er vidt forskellige og så alligevel ikke. De har alle rigtig mange timer på vandet, flere medaljer end de fleste og mesterskaber bag sig. Det er svært at sige hvem der vinder, men en ting er sikkert – alle er kommet for at have det sjovt. 

Også DS-DM i Match Race
Samtidig bliver der afviklet DS-DM i Match Race. Her er det Kongelig Dansk Yachtklub som afholder, for dem - årets sidste store regatta i den forgangne travle kapsejladssæson.

10 besætninger vil være klar til start, otte danske, et fra Polen og et fra Sverige - der sejles i de velkendte DS37’ere.

Borch Match Race Team kommer top klar med en sejr i bagagen fra det netop afsluttede polske mesterskab,  Blue Sails Racing ligeledes med et stort resultat fra Congressional Cup i LA, USA - som du kunne læse om forleden. 

Fra udlandet dukker Polske HRM Racing ligeledes op - topklare, efter de vandt Danish Open Match Race 2021. Flere kvindelige besætninger står klar til start, og er stærke outsidere til podiet.

Så, hvis du lige har tid og lyst til at kigge forbi Skovshoved Havn, så er vi sikker på du kan opleve liv og glade sejlerdage. 


GalleriKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *