Nord Stream Race: Warrer klar til revanche - se video...

Så er det i dag starter Nord Stream Race, og endnu en gang med Kiel som 'startlinje' - for at tage de fem nationale teams til København, Stockholm, Helsinki og til Rusland, hvor det forventes at de ankommer den 17. september.

De fem teams repræsentere hver især de bedste nationale sejlklubber fra Tyskland, Danmark, Sverige, Finland og Rusland  - altså vinderne af den lokale Sejlsportsliga, og de vil konkurrere om titlen som "Den bedste Yacht Klub i Østersøen".

For første gang, forventes mere end 100.000 e-sejlere at konkurrere, på samme tid, i "NSR eTrophy", der er højdepunktet i dette års NSR e-Serie. E-sejlerne vil navigere virtuelt på den same udfordrende rute som sejlerne på Østersøen.

I denne 9. udgave af Nord Stream Race (NSR), konkurrere de fem nationale sejlklubber i 1.000 sømil offshore sejlads, den længste offshore sejlads i Østersøen.

* Verein Seglerhaus am Wannsee fra Tyskland,
*  Aarhus Sejlklub fra Danmark,
* Kungliga Svenska Segelsällskapet fra Sverige,
* Esbo Segelförening fra Finland og
* Akhmat Sailing Team fra Rusland.

De seneste par dage er blevet brugt på lidt 'tune-up-sejlads' hvor de fem teams har deltaget i forskellige sejladser ud for Kiel, og første etape mod St. Peterburg går altså så i dag, med ankomst i København tirsdag,

Det danske NSR21 team fra Aarhus Sejlklub med skipper Peter Warrer, som forøvrigt har Jonas med om bord, fortæller i en pressemeddelse. "Vi er et solidt mix af erfarende professionelle sejlere og unge med en masse energi og talent. Teamet har ikke meget erfaring med offshore, men de er alle i en kollektiv læringsprocess som de forventer giver et afkast meget hurtigt". Ved seneste NSR - tilbage i 2019, sluttede Warrer på andenpladsen efter Rusland, og Peter Warrer & Co har mod på at gå efter førstepladsen. 

Første "NSR eTrophy" 
Samtidig med Nord Stream Race vil "NSR eTrophy" finde sted som et virtuelt non-stop sejlads fra Kiel til Skt. Petersborg. "NSReTrophy" udgør den fjerde del af NSR e-Series, der begyndte i marts 2021, og er blevet omfavnet af e-sejlere rundt om i verden som den første virtuelle regatta i Østersøen.

Philippe Metayer fra Frankrig blev den samlede vinder af de tre første NSR e-sejladser. I de tætte sejladser kunne den talentfulde franskmand endelig sejre mod mere end 260.000 deltagere fra mere end 100 nationer. Som vinder har Philippe tjent en plads om bord på en af bådene under det "rigtige" Nord Stream Race, og vil slutte sig til det første offshore-ben på turen til København. Til "NSR eTrophy" forventes mere end 100.000 e-sejlere at deltage i denne to ugers virtuelle regatta, der bogstaveligt talt er forbundet via sport.

Tidsplanen for dette års NSR
• Kiel som en del af Kiel -ugen: 4. til 6. september
• København ved Kongelig Dansk Yachtklub: 7. til 9. september
• Stockholm ved Kungliga Svenska Segelsällskapet: 11. til 13. september
• Helsinki ved Helsingfors Segelklubb: 15. til 16. september
• Afslutning i Rusland: 17. SeptemberKapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kapsejlads

Silverrudder: Jubilæumsår blev også rekordernes år - 'Tri'...

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Udvalgte artikler *