Grade One Drage stævne til Dragør

Dragør Sejlklub afholder fra i morgen onsdag den 28. juli til søndag den 1. august et Grade One stævne for drager. Der er tale om et internationalt stævne med deltagelse af mange internationale topsejlere.

Et Grade One stævne rangerer lige under VM, EM og Gold Cup, som er de største internationale events i drageklassen. Verden over afholdes årligt kun fem Grade One stævner, og et værtsskab ved et sådan arrangement er ikke noget der kommer af sig selv – det er noget man gør sig fortjent til, så det er med stolthed, Dragør Sejlklub har påtaget sig værtsskabet, lyder det i en meddelelse fra klubben.

Stævnet, der hedder "Danish Dragon Grand Prix", afholdes i dagene 28. juli til 1. august, og der er tilmeldt 30 både fra 12 forskellige nationer.

På stævnets første dag (onsdag 28. juli) rigges og søsættes bådende, ligesom der foretages registrering og vejning af sejlerne (en besætning må tilsammen ikke veje over 285 kg, red.).

Torsdag – søndag er der hver dag planlagt to sejladser i området syd for Peberholm og med første start kl. 10:55 (søndag dog kl. 09:55). Med 30 både vil der være tale om 90 sejlere, der hver formiddag stævner ud af Dragør Havn for at dyste om placeringer og ære. Og hertil kommer baneledelse og et større antal frivillige hjælpere, så når alle deltagere og hjælpere efter dagens sejladser samles på Dragør Sejlklubs terrasse, vil der her være op mod 120 personer samlet til de obligatoriske ”after race beers” og en snak om dagens sejladser og resultater.

Stævnet indgår i en serie på de ovennævnte fem Grade One stævner, hvor der ved det seriens sidste stævne (San Remo ultimo oktober, red.) sejles finale blandt de, der i løbet af serien samlet set er bedst placeret.

Deltagerliste og resultater - nå de dukker op fra stævnet, kan findes her
.
Et arrangement som dette kan ikke afholdes uden støtte, og derfor er Dragør Sejlklub også taknemmelig for den støtte og velvilje man har mødt hos Dragør Kommune, en række sponsorer og klubbens medlemmer.