Sundet Rundt: Vi glæder os til at lancere version 2.0 næste år

Stor opbakning til Sundet Rundt 2021. Med næsten 90 deltagende både håber arrangørerne, at det debuterende distancekapsejlads kan blive en ny forårsklassikere for sejlere i Øresundsregionen.

“Det har været virkelig spændende at være med til at skabe en helt ny kapsejlads fra bunden af og samtidig få sat Sejlklubben Sundet på landkortet, som kapsejladsarrangør. Samtidigt har det været helt fantastisk at mærke den opbakning, der har været til stævnet, og jeg har følt, at Sejlklubben Sundet savnende den aktivitet, som følger med sådan et arrangement”, skriver baneleder Henrik Holst.

Sejladsen blev afviklet i lørdags. Alle starter gik planmæssigt, og der var ingen tyvstarter. Måltagningen, som foregik på pynten ved Skydehavnen, strakte sig over ca. tre timer. Trods Covid-19-formatet lykkedes det at få arrangeret 13 løb med tæt race, som var fordelt på syv starter og tre forskellige baner. De største både gennemførte en rute på 40 sømil.

Efter et ellers koldt forår viste vejret sig denne lørdag fra sin gode side med solskin, spredte skyer og en vind på 3-9 sekundmeter fra vest under starterne – senere drejede den mod sydvest under målgang.

”Der kom sejlere fra alle både forbi kapudvalgets bureau og afleverede trackere – og sejlere roste arrangementet til skyerne og lovede at komme igen næste år. Rigtigt dejligt”, udtaler stævneleder Jens Lillegaard.

Det blev tæt race og selv efter mere end seks timers sejlads, var der i flere løb kun få minutter mellem nummer 1, 2 og 3.

Den lange bane gik øst for Saltholm, og her gik enkelte både på grund. En Formula 18 måtte have hjælp af MHV. Næste år vil vi naturligvis lægge banen med god afstand til lumskt farvand, meddeler arrangørerne.

Links:
Resultatliste: https://www.sundet.dk/wp-content/uploads/2021/05/Sundet-Rundt-2021-Resultatliste.pdf
Se eller gense løbet: https://tractrac.com/event-page/event_20210430_SundetRund/2006