Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

En ny duo, der skal udfordre de øvrige danske elitesejlere i 49er-klassen i kampen om OL-deltagelse i 2024, er en realiget. Anders Brandi Yde fra Aarhus Sejlklub skal de næste fire år danne makkerskab med Nikolaj Buhl fra KYD - Buhl der senest var gast i 49eren med Mads Emil Lübeck. Selvom Buhl og Yde sætter barren højt, er det primære mål i første omgang at blive bedre 49er sejlere.

I den seneste tid har Anders Brandi Yde været på tur med de danske SailGP-drenge fra Team ROCKWOOL Racing på Fyn og ved Kieler Woche. Imens forbereder landsholdssejler Nikolaj Buhl sig på 49er-EM, der sejles med Aarhus-sejler Michael Hansen. Sidstnævnte danner normalt makker med Mathias Sletten.

Måske er forvirringen total, men om få uger går hele kabalen op. Anders Brandi Yde og Nikolaj Buhl har nemlig givet håndslag om makkerskab i 49eren, og selvom beslutningen er relativt ny, er ambitionerne høje.
– Vi har sejlet sammen et par måneder nu, og det går rigtig godt. Vi har lagt en plan for det næste års tid, hvorefter vi evaluerer samarbejdet. Hvis alt går, som det skal, fortsætter vi frem mod OL i 2024, fortæller Anders Brandi Yde og tilføjer det går godt med vores træning. Vi har en masse fart i båden, er gode i line-up og har god kemi. Vi har bare brug for en hel masse træningstimer, så vi kan hæve bundniveauet og blive endnu bedre. Så skal vi også nok kunne udfordre de andre.
Kilde: Sailing Aarhus