Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se video og galleri

Silverrudder 2020 vil blive husket for to ting, som havde giga-indflydelse på sejladsen. Covid-19 og den manglende vind, begge dele som ingen er herrer over. Vinden kunne ingen gøre noget ved, men Covid-19 udfordringerne blev tacklet med bravour.

Nu findes der et drillende ordsprog i sejlerkredse som lyder ’at se på kapsejlads er lige så kedeligt som at se et maleri tørre’… Det er jo ikke opstået ud af den blå luft, og ordsproget kunne sagtens spilles i den her sammenhæng, hvis ikke det lige var for et par forrygende fotografer som havde fanget deltagerne i årets Silverrudder, som blev afviklet i det flotteste efterårs vindstille vejr.

På vej ud af Svendborg Sund er billederne i nedenstående fotogalleri taget af fotograf Johnni Balslev, og fra Lillebælt har Peter Helleskov fra Palby Marine været på pletten. Tusind tak for de meget flotte fotos, som får ovenstående ordsporg til at falme.

Silverrudder i tal
I åres udgave var der 421 tilmeldt, af disse mødte næsten ¾-del til start, mere nøjagtig 311 både. Af disse kom kun 29 over målstregen – en ganske svag vind, de 48 timer som sejladsen varede, var ubarmhjertig ved de hårdt kæmpende deltagere. Når strømmen i Lillebælt så tilgengæld også var modgående de førende både, ja så var der ikke meget andet at gøre end at kaste anker, eller vende snuden hjemad.

båd aug 2017 black marlin

Tilbage i august 2017 bragte Bådmagasinet en længere artikel om Jan Andersen og hans Black Marlin. Klik på forsiden, bladre frem til side 62-68, og læs om vinderen af Silverrudder 2020. 

Lidt af hvert
Rekordindehaveren Jan Andersen i hans Black Marlin kom igen først. I 2020 udgave brugte Andersen lidt over det dobbelte af hans rekord, og blev noteret for lige godt 32 timer og 7 minutter. Af de 29 både som kom rundt, var en skøn blandning af gamle klassikere, ifølge søsiden.dk en fordeling som lyder: 4 Mini kølbåde - 9 små kølbåde – 4 medium kølbåd – 3 store kølbåde -  3 ekstra store kølbåde – 5 små flerskrogsbåde og 1 stor flerskrogbåde, som samtidig var vinderen. 

Ole Ingemann Nielsen og Team er klar til næste års udgave, og arbejdet går, jf. nedenstående video allerede i gang i dag.

Nyd også det store fotogalleri under videointerviewet.