DS-DM i Wayfarer: Favoritter gjorde rent bord...

Årets DS-DM for Wayfarer blev i den forgange weekend afholdt som en del af Sailing Aarhus Week. Et lidt coronaramt felt på 14 spændte Wayfarer-joller var mødt frem til start. Der skulle sejles på samme bane som Contender- og OK-joller. Det har tidligere vist sig, at disse jolletyper egner sig til at sejle på samme bane, og også denne gang gik det gnidningsløst.

Storfavoritter var – som hver gang de sætter sig i samme båd - Anders Friis fra Sejlklubben Esrum sø og Mogens Just fra Kaløvig Bådelaug. Når man sætter sådan to kapaciteter sammen, så lyser der ro og overblik ud af deres jolle, og resultaterne blev også derefter.

Suveræne favoritter
Otte første pladser ud af otte mulige og en suveræn og velfortjent guldmedalje til dem. Vejrguderne viste sig fra den venlige side med frisk vind fra en vestlig retning med byger og overraskende vindstød og vindspring, der især gjorde spilersejladsen udfordrende. De varierende vindforhold gav muligheder for at avancere og tabe, men når nu Mogens og Anders hele tiden ligger det rigtige sted på banen med noget, der ligner det rigtige trim, så må resten af feltet blot konstatere, at der skulle have været trænet noget mere, for at få has på dem.

Sejladser var sjove på den måde, at der var ret kort afstand fra en andenplads til en sidsteplads, og ingen kunne vide sig sikker på en placering, før man kom i mål. Det er en god udvikling i klassen, at mange kan være med fremme. Når det er sagt, så var Anders Pjetursson og Niels Alslev fra Farum Sejlklub gode til andenpladser - hele fire af slagsen blev det til, og også en velfortjent sølvmedalje til dem.

Bronzemedaljen var der mere kamp om, men Hans Henrik Riber og Jens Peter Riber fra Ho Bugt Sejlklub fjernede tvivlen ved at slutte bedst af tredjepladsaspiranterne.

Årets sidste stævne i Wayfarer-klassen afholdes i Herslev Strand Sejlklub den 3. og 4. oktober.

Se flotte fotos fra DM set gennem Peter Brøggers objektiv i galleriet herunder.