DM Star: Favoritten gik hele vejen - men det holdt hårdt

Melleby og Hejlsberg vinder Henry Rasmussen Memorial Cup - Sørensen og Thrysøe tager DM-sejren i Starbåd.

Det lokale Troense-team Flemming Sørensen og Niels Thrysøe vandt weekendens DM i Starbåd. De var fantastisk tæt på at overliste favoritten fra Norge om Henry Rasmussen trofæet. Eivind Melleby og Martin Hejlsberg kunne med 1 point i magien, løfte det fine trofæ som vinder af Henry Rasmussen Memorial Cup.

DM i Kongeklassen
Med en suveræn afslutning på denne søndags fire sejladser blev Flemming Sørensen og Niels Thrysøe Danmarksmester 2020. De har siden i fredags, hvor de startede med at lave en tyvstart, været lidt i modvind. De kunne modstå dette pres og fuldførte i dag med en 2 - 1 - 2 - 1 og kan dermed kalde sig danmarksmester i kongeklassen - Starbåd.

På de øvrige pladser kom Jørgen Schönherr og Jan Eli - Køge og Arnd Glunde og Ole Burzinski - Flensborg, og der var der hård kamp om de øvrige placeringerne blandt de 24 både fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

Herre luft
Weekendens sejladser blev sejlet på Lunkebugten i farvandet imellem Thurø, Tåsinge og Langeland. Det var baneleder Thomas Jørgensen der holdt styr på tropperne på vandet, og fik gennemført otte sejladser. Sejladsen var præget af Herre-luft og dejligt solskin. Lørdag blev der kun sejlet 1 sejlads i den kraftige vind. Mange af deltagerne havde havari, så dommeren valgte at udsætte med håb om at vinden aftog.

Ligesom stævnet var en stor succes på vandet, så var det også en stor succes på land. Tros udfordringerne med COVID-19, kunne folkene bag Troense Bådelaug sikre bespisning med afstand på havnen i et stort telt. Der var stor tilfredshed blandt alle deltagerne for dette fantastiske stævne og flere gav udtryk for at de ville vende tilbage.

Se resultatlisten her.


Galleri