Vegvisir Race 2020 aflyst

Related Articles: Har Vegvisir Race knækket koden for fremtidens kapsejlads? , Vegvisir Race vil forandre kapsejladskulturen

Vegvisir 2020 måtte også lade livet på grund af Corona-frygt! En beslutning baseret på følelser truffet af de fem medarragerende sejlklubber i Guldborg Kommune har gjort gennemførslen af Vegvisir Race 2020 umulig.

Kommunens embedsmænd og Morten Brandt Rasmussen havde efter klubbernes afbud en skudsikker plan B på plads, men kommunen valgte til slut i går at prioritere deres forhold til sejlklubberne og trak sig fra arrangementet. Dermed står eventet uden havn og dermed blev det umuligt for Morten Brandt Rasmussen af finde nye løsninger.

– Jeg er meget meget ked af det og frustreret. Først og fremmest er jeg ked af det på alle deltagernes vegne. Mange danske og udenlandske sejlere har brugt tid og kræfter på at blive klar til Vegvisir Race. Flere er i gang med den lange transportsejlads fra f.eks. Sverige eller Polen til Nykøbing Falster. Ude i Europa bliver der pakket både på trailere. Der er booket færgebilletter alt sammen for at komme til Lolland Falster for deltage i én af årets få internationale kapsejladser. Det gør mig så ked af jeg nu som arrangør må bede dem vende om og blive hjemme.

Og så er jeg frustreret over, at klubberne melder fra uden en gyldig sundhedsfaglig grund, men på baggrund af en ubegrundet frygt for at deres medlemmer skulle blive smittet med Corona under eventet. Havnen i Nykøbing ville have været det mest corona-sikrede sted på Lolland/Falster. Men det var ikke godt. Det er en absurd situation, hvor argumenter og ageren baserede på objektive fakta og rationel tænkning fejes af bordet med henvisning til frygt, følelser og mavefornemmelser, siger Morten Brandt Rasmussen.

Efter klubberne havde forladt årets event arbejdede kommunens embedsmænd og Morten Brandt Rasmussen videre med en fuldgod plan B som var klar til at søsætte i går onsdag. Imidlertid valgte Guldborgsund Kommune til slut at trække sig helt fra Vegvisir Race 2020, med henvisning til kommunes fremtidige samarbejde med sejlklubberne. Dermed stod eventet uden havn og dermed blev aflysning det triste resultat.

Alle tilmeldte bliver kontaktet via email og orienteret yderligere. Der bliver arbejdet på en løsning for tilbagebetaling af deltagernes startpenge.