Favoritterne bestod med bravour - se kæmpe fotogalleri fra Peter Brøgger

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, Jonas Warrer og Jakob Precht samt Anne-Marie Rindom, der alle skal repræsentere de rød-hvide farver ved OL næste år, stod øverst på podiet i deres respektive klasser, da Aarhus Olympic Days 2020 sluttede i weekenden med Aarhus Internationale Sejlsportscenter som arrangør. Stævnet var det første for de olympiske klasser siden februar.

Der var ingen rust at banke af efter en lang, ufrivillig pause fra kapsejlads for de OL-aktuelle sejlere, der til næste år skal forsøge at sikre danske medaljer i Tokyo. Ved allerførste stævne siden den nationale nedlukning viste forhåndsfavoritterne nemlig rigtig flot form og snuppede de øverste pladser på skamlerne ved Aarhus Olympic Days 2020.

I 49erFX sikrede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub sig førstepladsen i suveræn stil foran kaløvig-søstrene Andrea og Johanne Schmidt. I 49er-klassen var Jonas Warrer og Jakob Precht bedst, blandt andet foran en ny konstellation med Michael Hansen og Anders Yde fra Aarhus Sejlklub på tredjepladsen.

Blandt Laser Radial-sejlerne var verdens bedste kvindelige sejler Anne-Marie Rindom bedst foran træningspartneren Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug. Dermed gjorde de kommende OL-sejlere rent bord på Aarhusbugten.

Før stævnet havde 49er-landstræner Peter Hansen da også fastslået, at 49er-gruppen ville behandle Aarhus Olympic Days som et ’præstationsstævne’ til trods for, at der ikke var rang-listepoint på spil, og stævnet i princippet var et træningsstævne.

Stærkt fremmøde for Finn-jolle og Kite Foil
Aarhus Olympic Days 2020 var også interessant for mange kapsejladshungrende Finn-jolle-sejlere, kitefoilere og windsurfere, som udgjorde en stor del af de omtrent 70 tilmeldte både til stævnet.

Otto Strandvig fra KDY var hurtigst blandt Finn-jollerne, mens Mads Jepsen gjorde sig bedst bemærket med sejren blandt windsurferne, hvor fire tyskere havde fundet vej til Aarhus.

I Kite Foil var tyske Jan Hauke Erichsen bedst foran James Johnsen fra Kaløvig Bådelaug og Jan Blæsild fra Århus Windsurfing Klub på de øvrige podiepladser. Endelig var Andreas Krabbe-Christensen fra KDY øverst på skamlen blandt fire sejlere i Laser Standard-klassen.

Se alle resultater fra Aarhus Olympic Days 2020 her.

Olympic Days vol. 2 i Aarhus Festuge
Stævneledelsen, der blev anført af Sailing Aarhus’ regatta manager Per Hjerrild, gjorde efter præmieoverrækkelsen søndag status over Aarhus Olympic Days 2020.

- Det har været et vellykket stævne i øjenhøjde med sejlere. Vi har fået god respons fra flere af dem, og jeg så også rigtig mange brede smil i løbet af weekenden. Det har været fedt at se, at vi har kunnet afvikle et stævne med tre baner, høj kvalitet og fed stemning med så kort et aftræk og på trods af hensyn. Der skal også lyde en stor tak for velviljen hos vores frivillige, der har ydede en flot indsats, fortæller Per Hjerrild.

Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter løfter allerede nu sløret for en vol. 2 af Aarhus Olympic Days i forbindelse med Aarhus Festuge/Sailing Aarhus Week i starten af september – lige før Kieler Woche.

 - se Mere information om det event følger senere.Seneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"