Wayfarer SM: Udfordrende vejr på Furesøen - se fotogalleri

I den forgangne weekend afholdt Farum Sejlklub Sjællandmesterskab for Wayfarer.

Det lykkedes at samle 18 joller, fordelt med sejlere fra hele landet, og de fik en weekend på vandet med frisk vind - masser af kraftige pust og herligt kapsejlads vejr med markante vindspring, til tider lidt mere end hvad godt var.

Lørdag blev der sejlet to sejlads i tiltagende vind. Især de kraftige pust fra mange retninger var en udfordring for flere besætninger, og flere end set i lang tid måtte en tur rundt.

Forhåndsfavoritterne Mogens Just og Anders Friis viste ingen nåde og vandt begge sejladser. I første sejlads drev et af mærkerne i gaten, og flere besætninger var ikke tilstrækkelig opmærksomme på erstatningsmærket og fik derfor ikke rundet rigtigt med DNF til følge.

Søndag startede med 6-8 m/s og sol fra en skyfri himmel – perfekt sejlvejr.

Som det var tilfældet lørdag, tiltog vinden en del over dagen – igen med de for Furesøen så karakteristiske kraftige pust fra alle retninger, og dagen bød igen på mange kæntringer, og selv flere erfarne besætninger røg på rumpen.

Der blev sejlet tre sejladser, og igen viste Mogens Just og Anders Friis, at de pt. er i klasse for sig selv med to førstepladser og en andenplads. Dermed genvandt de suverænt Sjællandsmesterskabet med fire point – et pænt stykke foran Niels Alslev Anders Pjetursson, og med brødrene Riber fra Ho på en fornem tredje plads.

Næste wayfarer-stævne er Jyske Mesterskab i Ho Bugt den 15. og 16. august.

Resultater fra stævnes kan ses her