Opdatering fra VM i Geelong, Australien

Related Articles: VM er startet – se livetracking

En dag med noget mindre vind er slut, og ganske typisk – nu næsten for lidt af slagsen. Her kommer en del tal og placeringer, så hold tungen lige i munden. En ting er sikkert - der er lagt op til en gyser i Geelong, Australien

Schütt/Nielsby i top3
I 49erFX fulgte Schütt/Nielsby førstedagens flotte serie på 3-5-6 anden dagen op, med en næsten ligeså stabil serie på 2-10-4, hvilket bringer Horsens teamet i top-3. Da det samtidig ser noget svært ud for Aarhusbåden med Ida & Marie, som sluttede dagen af med en 18. plads, og teamet samtidig må trække rundt med deres BFD (sort flag disk, red.) fra i går, så er der efter seks sejladser hele 10 placeringer som skiller de to OL-kombattanter.

Intet er afgjort, men en gyserafslutning på denne OL udtagelse venter. I første udtagelsesstævne landede Ida og Marie en flot VM bronze, mens Schütt/Nielsby sluttede som nummer 11. Nu er der byttet om på rollerne. Begge stævner tæller lige 50/50 – så mere lige kan det næsten ikke være, men VM i Geelong er jo langt fra slut.

49er
Hos mændene i 49eren er der også byttet rundt på rollerne fra seneste VM. Her gik Warrer/Precht bedst ind i dette års VM med en 9. plads fra New Zealand (VM 2019, red.), mens de nærmeste forfølgere Lübeck/Buhl måtte tage til takke med en 23. plads.

Nu her efter to dages sejladser i Geelong, har vi Lübeck/Buhl som bedste danske båd på en 15. plads hvor Warrer/Precht med 1-5 i dagens to sidste sejladser lukkede hullet op til deres tætteste konkurrent, og nu er at finde på 19. pladsen. Kun fem point skiller de to, som kæmper om OL billetten. Husk igen her – det er de to VM’er som tæller 50/50 i udtagelsen, så internt i det regnskab fører Warrer/Precht lige nu med netto med 10 placeringer.

Crusing
I Nacra17 ser det unægtelig ud til at Lin/C.P ’cruiser’ sig til en OL deltagelse i Tokoy. På en beskeden 16. plads er de at finde hele 20 point foran deres konkurrent Saouma-Pedersen/Bruun Borreskov, som med en 32. plads fra første udtagelsesstævne er sat ud af spillet.

Link til SAP Sailing Analytics her

Historien her er skrevet kl. 6:30 - så alle resultater skal tages med forbehold for protesttidens udløb.

schüttnielsby horsens vm2020

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby fra Horsens har sejlet et flot VM og indtager efter seks sejladser tredjepladsen. Foto: Sailing EnergySeneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"