Ungdoms DM flytter - så de unge sejlere kan opleve SailGP

Dansk Sejlunion har tradition for at afholde Ungdoms-DM i anden weekend af september. I år var stævnet planlagt til weekenden 12.-13. september, hvor Skærbæk Bådeklub i samarbejde med Fredericia Sejlklub står for arrangementet.
Nu er det imidlertid besluttet at rykke DM-stævnet til den efterfølgende weekend, 19.-20. september.

Det sker med baggrund i den netop offentliggjorte nyhed om, at SailGP lægger 2020-sæsonens femte stævne i København - netop i weekenden 12.-13. september.

"SailGP er en fantastisk begivenhed for alle sejlsportsinteresserede i Danmark, og i Dansk Sejlunion har vi vurderet, at begivenheden vil skabe så stor interesse, at det vil overskygge alt anden sejlsport på samme tid," forklarer Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion til pressen, og uddyber: "Vi tror på, at også mange unge sejlere og deres forældre vil være kede af at miste muligheden for at overvære SailGP, hvis de skal til Ungdoms-DM. Derfor har vi i Dansk Sejlunion vurderet, at det vil være mest fornuftigt at finde en anden weekend til DM-stævnet, og vi er meget glade for, at Skærbæk Bådeklub og Fredericia Sejlklub har udvist stor fleksibilitet og imødekommenhed og dermed muliggjort flytningen."

SailGP – også for børn og unge
Med SailGP følger også et rigtigt interessant ungdomsprogram, som kan få en stor rækkevidde i forhold til at gøre flere børn og unge interesserede i sejlsporten. Også dette har spillet ind i overvejelserne.

"Helt konkret forventer jeg, at et antal børne- og ungdomssejlere fra hele landet kan komme på vandet og sejle samtidig med SailGP. Det vil formentlig ske i WASZP-joller," forklarer Christian Lerche, og fortsætter "for Unionen er det naturligvis vigtigt at støtte op bag det danske SailGP-initiativ, der er støttet af Rockwool, og som bringer et kæmpe sejlsportsevent til København."

"Samtidig håber vi, at vi med denne tidlige meddelelse om flytning af Ungdoms-DM vil møde forståelse hos de sejlerfamilier, der allerede har krydset stævnet af i kalenderen. Forhåbentlig vil rigtigt mange se det som en mulighed for at opleve både SailGP og Ungdoms-DM," slutter Christian Lerche.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker