Brest Atlantique: Rothschild suveræn - close race om andenpladsen

Related Articles: Brest - Atlantiques: Det her er vildt..!, Brest / Atlantiques: Halvdelen af feltet i ’pit’, Brest Atlantiques: Endnu et ’UFO’ skaber ravage

Mens den førende Maxi Edmond de Rothschild buldrer af sted mod målet i Brest, hvor den forventes hjemme onsdag, spidser kampen om andenpladsen, mellem Macif og den sidste tilbageværende båd i sejladsen Actual Leader, godt til. Kun ca. 30 sømil skiller de to, som her mandag morgen befinder sig nord for Cap Verde, mens den førende Rothschild befinder sig syd for Azorerne - 800 sømil foran.

Rothschild har nu lidt over 1200 miles hjem, og Franck Cammas og Charles Caudrelier forventes at ankomme i løbet af onsdag morgen i Brest.

Som to og tre kæmer som tidligere nævnt Macif og Actual Leader, og der bliver uden tvivl en gyser. Siden lørdag har begge trimaraner sejlet i en nordvestlig retning, og begge spejder nøje efter det næste vejrsystem. De skal med stor sandsynlig noget mere mod vest, før de slår over med kurs direkte mod Azoerne. De gode kapsejlads-dyder, om at vende i læen kan også komme i spil her midt ude på Atlanten. De to forventes i mål et par dage senere end Rothschild, altså kommende weekend, seneste i starten af næste uge.

Sodebo efterladt
Den fjerde båd som deltog i sejladsen, Sodebo Ultim 3, valgte at udgå efter havari, og sejlede i havn i Cape Town, hvor båden befinder sig lige nu. Tre både ud af fire var altså så uheldige at ramme et UFO – Sodebo på et tidspunkt, hvor det ikke lykkedes at komme tilbage i sejladsen.

Fantastiske nat-drone-optagelser
Vi har skrevet det før, og gør det gerne igen, desværre er nedenstående video på fransk uden tekster, men hold da op nogle super fede optagelser af mediemanden om bord på Rothschild.

Læg specielt mærke til toplanternen - den blinker som på en flyver - what!Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"