Brest Atlantique: Rothschild suveræn - close race om andenpladsen

Related Articles: Brest - Atlantiques: Det her er vildt..!, Brest / Atlantiques: Halvdelen af feltet i ’pit’, Brest Atlantiques: Endnu et ’UFO’ skaber ravage

Mens den førende Maxi Edmond de Rothschild buldrer af sted mod målet i Brest, hvor den forventes hjemme onsdag, spidser kampen om andenpladsen, mellem Macif og den sidste tilbageværende båd i sejladsen Actual Leader, godt til. Kun ca. 30 sømil skiller de to, som her mandag morgen befinder sig nord for Cap Verde, mens den førende Rothschild befinder sig syd for Azorerne - 800 sømil foran.

Rothschild har nu lidt over 1200 miles hjem, og Franck Cammas og Charles Caudrelier forventes at ankomme i løbet af onsdag morgen i Brest.

Som to og tre kæmer som tidligere nævnt Macif og Actual Leader, og der bliver uden tvivl en gyser. Siden lørdag har begge trimaraner sejlet i en nordvestlig retning, og begge spejder nøje efter det næste vejrsystem. De skal med stor sandsynlig noget mere mod vest, før de slår over med kurs direkte mod Azoerne. De gode kapsejlads-dyder, om at vende i læen kan også komme i spil her midt ude på Atlanten. De to forventes i mål et par dage senere end Rothschild, altså kommende weekend, seneste i starten af næste uge.

Sodebo efterladt
Den fjerde båd som deltog i sejladsen, Sodebo Ultim 3, valgte at udgå efter havari, og sejlede i havn i Cape Town, hvor båden befinder sig lige nu. Tre både ud af fire var altså så uheldige at ramme et UFO – Sodebo på et tidspunkt, hvor det ikke lykkedes at komme tilbage i sejladsen.

Fantastiske nat-drone-optagelser
Vi har skrevet det før, og gør det gerne igen, desværre er nedenstående video på fransk uden tekster, men hold da op nogle super fede optagelser af mediemanden om bord på Rothschild.

Læg specielt mærke til toplanternen - den blinker som på en flyver - what!Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen